tirsdag 14. august 2018

Spiselige blomster
15 spiselige blomster
* Agurkurt: Agurkurt er en gammel legeplante som stammer fra Sør-Europa. Smaken kan som navnet tilsier minne om agurk. De blå blomstene gjør seg godt som dekorasjon på desserter og bakverk, eller til å fryses ned i isbiter.
* Ringblomst: Ringblomst har blitt mye brukt som krydder, både i tørket og frisk tilstand. Fargen er så sterk at den farger brød, ris og rotfrukter vakkert gule når den koker eller steker den med. Plukk gjerne av kantkronene og frys dem ned – så kan du drysse dem over salaten også gjennom vinteren.
* Stemorsblomst: Stemorsblomst egner seg godt som kakepynt, eller til å fryses inn i isbiter.
* Blomkarse: Blomkarse har en frisk karsesmak. Blomstene har fine farger, og kan for eksempel serveres som forrett, fylt med risblanding eller urteost. Frøene kan syltes på samme måte som kapers, eller tørkes og has i pepperkvernen.
* Løkblomster: Alle de spiselige løkartene som gressløk, kepaløk, ramsløk og bendelløk gir blomster som kan utnyttes som krydder eller som fargerikt dryss på maten.
* Squashblomst: Squashblomster har en litt emmen smak, men de er store og fargerike, og egner seg godt til å serveres med fyll i. Blomstene er også vanlige å fritere.
* Lavendel: Lavendel er mest kjent for sin duft, men kan også brukes tørket som krydder eller i te, eller man kan strø friske blomster over alt fra kjøtt til desserter.
* Rose: Alle roser kan spises. Særlig dekorative blir kronbladene hvis de kandiseres. De kan også brukes til saft eller gelé, eller tørkes og brukes til blant annet te.
* Solsikke: Solsikken er mest kjent for sine spiselige frø, men selve blomsterbladene kan også spises, og har en bittersøt smak.
* Løvetann: Blomsten egner seg godt til vin, både blomster og blad kan brukes i salat, og roten kan kokes og brukes som grønnsak.
* Geitrams: Geitrams vokser gjerne både vilt og i hager. Blomstene er fine å kandisere eller tørke til te, og bladene kan brukes som spinat.
* Nellik: Nelliker kommer i et stort antall varianter, og kan både brukes som dekorasjon og krydder på desserter og bakverk.
* Kattost/malva: De vakre blomstene pynter opp desserter, bakverk og salater. Frøene minner om unge hasselnøtter på smak.

* Nattlys: Nattlys regnes som en viktig medisinplante. Bladene kan spises som spinat, roten kokes som pastinakk, og blomstene dufter og smaker søtt
Spiselige blomster
https://issuu.com/cappelendamm/docs/edle_catharina_norman_og_vigdis_hjo
https://solhatt.no/produktstikkord/spiselige-blomster/

1 kommentar:

  1. Artig og fin pynt på kaker og desserter og i salater.
    Jeg har skrevet om det tidligere på min blogg.
    Med fargeglade hilsener fra Tove/fargeneforteller

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.