Det passer bra for av grøt er rømmegrøt førstevalget!
Tradisjon ved store begivenheter
Som sommermat blir rømmegrøten og spekematen servert ved mange anledninger, men
spesielt til Jonsok og Sankthans blir det servert mange steder i landet.
Livets store og små begivenheter har tradisjonelt blitt markert med grøt. Byggmelsgrøt var sikringskost og sto på bordet tidlig og sent, mens rømmevarianten ble servert ved de store og
viktige anledningene. Gjerne i følge med saltmat som spekemat. Eller, som tradisjonen tilsier enkelte steder i landet, fisk. Rømmegrøt ble gjerne servert som barselgrøt, slåttegrøt, Jonsokgrøt
og Olsokgrøt. Etter hvert ble det også vanlig å servere rømmegrøt på 17. mai og i bryllup. Kilde
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.