torsdag 15. februar 2018

Kvinnelige kunstnere; Gesina ter Borch
Elevene har fått i oppgave å "reise" til en europeisk by, "oppsøke" et museum eller galleri, velge et kunstverk fra perioden 1600-1899 og skrive kort om det. Elevenes enkeltbesvarelser settes sammen til en gruppepresentasjon.

Portrett av Moses er malt av Gesina ter Borch med hjelp av hennes halvbror, Gerard ter Borch. Bildet er malt mellom 1667 og 1669. Bildet er oljemaling på lerret, og er 76,2 x 56,5 cm stort. Det henger på Rijksmuseum i Amsterdam. 


Bildet er malt til minne om Gesinas yngre bror, Moses, og hans lovende karriere som maler. Han døde i 1667 i krig mot britene, under stormingen av fort Languard i England. På bildet har han en klokke som skal symbolisere tiden, en hodeskalle som symboliserer døden, steiner som symboliserer evigheten og en hund som symboliserer lojalitet. Kilde


Gesina ter Borch ble født 15. november 1633 i Deventer i Nederland. Hun var det første barnet i det tredje ekteskapet til Gerard ter Borch de. Faren lærte henne å tegne og male. Hun levde hele livet på Sassenstraat i Zwolle, der hun døde 16. april 1690.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!