Pannekake i Peru!
Till 1 person
1 ½ dl kikärtsmjöl
1 msk maizenamjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
1 krm gurkmeja
2 dl vatten
Olivolja eller kokosolja i stekpannan (jag väljer smör)
1 ½ dl kikärtsmjöl
1 msk maizenamjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
1 krm gurkmeja
2 dl vatten
Olivolja eller kokosolja i stekpannan (jag väljer smör)
Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienserna ordentligt.
2. Häll ned vattnet och vispa till en jämn och fin smet.
3. Låt stå, gärna ett par timmar.
4. Stek pannkakorna på medelstark värme så att de får lite färg och blir genomgräddade.
5. Servera med jordgubbar eller andra bär, gärna mixade med vaniljpulver (som inte är samma sak som vaniljsocker)
Det er litt usikkerhet om hva som er den eksakte dagen internasjonalt for pannekaker. Er det tirsdag før askeonsdag før faste
1. Blanda alla torra ingredienserna ordentligt.
2. Häll ned vattnet och vispa till en jämn och fin smet.
3. Låt stå, gärna ett par timmar.
4. Stek pannkakorna på medelstark värme så att de får lite färg och blir genomgräddade.
5. Servera med jordgubbar eller andra bär, gärna mixade med vaniljpulver (som inte är samma sak som vaniljsocker)
Dagens med blåbærsyltetøy og tørka tranebær...
eller er det 27. februar? I så fall er jeg ute en dag for seint, men jeg hever blikket og ser det står 28. februar på annonsen til BLI NO 1.... kanskje den er fra i fjor??? Ingen hindring, pannekaker blir det okke som!
Tirsdag etter Fastelavn er den store pannekakedagen. Denne hyggelige tradisjonen er fra gammelt av kjent som fetetirsdag – dagen før fasten. Da måtte kjøkkenet tømmes for ferske råvarer som ikke ville holde seg gjennom 40 dagers faste frem til påske – slik som melk, smør og egg. Og da ble det laget pannekaker! Kilde
Oppskriften
Dagen i dag
Oppskrift
Hvilken dag?
Brød og korn
Matblogg som er et must! > pannekaker
Toves matglede
Så koselig dere hadde det! Tenker det smakte godt! Hilsen Tove
SvarSlett