mandag 24. desember 2012

Julekalenderen; 24. adventsadag, julestjerna
Stjerne, himmellegeme som vanligvis består av meget varm gass og som stråler ut selvprodusert energi, hovedsakelig som lys. Solen er et typisk eksempel på en vanlig stjerne. På grunn av den store avstanden til alle de andre stjernene ser de, selv med de største teleskoper, bare ut som lysende punkter. Dette er også grunnen til at de tilsynelatende står i ro i forhold til hverandre, noe som ga dem betegnelsen «fiksstjerner» (i motsetning til planetene, som har en tydelig bevegelse i forhold til stjernene). Den nærmeste stjernen, Proxima Centauri, ligger 40 billioner km borte.
Kilde: Store norske leksikon 
Betlehemsstjerna, eller julestjerna, er det folkelige navnet på stjerna som i følge Matteusevangeliet førte de tre vise menn til stallen ved Betlehem der Jesus ble født. Dette himmelfenomenet er forklart på tre måter:
Som et mirakuløst lys, skapt av Gud for å fortelle verden om en mirakuløs fødsel.
Som et litterært virkemiddel, brukt av evangelisten Matteus, for å gjøre evangelieteksten mer spennende.
Som et astronomisk fenomen, enten en meteor, en supernova eller en konjunksjon, dvs en sammenstilling mellom flere stjerner på himmelen.
Kilde: Wikipedia 

Og snøen kom til oss også, juleønsket oppfylt!Og nå venter vi bare på eldstesønnen og samboer som sitter på toget hjem...
http://www.dinjul.no/julestjerne-betlehemsstjerne.html

5 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg ønsker deg og din familie også en riktig god og fredfull jul. Dagene går fort så nyt de.

  Broren min Svein Tore var innom i går han fortalte at han skulle lage en statue i bronsje av en plankebærer i Fredrikstad som de drev å samlet inn penger til. Kjenner du til det?

  SvarSlett
 2. Ei fredfull og god jul æøsnker æ dæ.

  Lisbeth ;D

  SvarSlett
 3. Lovely! It's been too long since I've visited, but it gave me a chance to scroll through your recent posts, and that's wonderful :) Merry Christmas!

  SvarSlett
 4. Jeg ønsker deg en riktig god jul med mye glede og varme!

  SvarSlett
 5. Merry Christmas dear Beautiful Lady! :))

  xxoo

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!