mandag 23. mai 2011

Mandagstema; Spill og lek

.
Det sies, og pedagogikken bekrefter det, at barn lærer best gjennom lek, og den skal tidlig krøkes som stor kokk vil bli!
Alt av kjøkkenutstyr er i miniutgave. Det er klart for små fingre å sette i gang med dagens matlaging. Kanksje det blir en pai?





Paiskall:
3 dl hvetemel
150g smør
1 liten klype salt
2-3 ss kaldt vann

Smøret smuldres i melet, eltes godt sammen. Ha i vann og rør inn, men ikke for lenge for da blir deigen seig. Sett kaldt minimum 20 min, helst 1 time. Trykk deigen ut i en paiform. Stek på 200C i ca 20 min. Du kan helle tørre bønner eller erter i paiformen under forstekingen, så holder den formen bedre. Det går også an å blande en spiseskje tørkete urter i paideigen, feks timian og oregano.

Fyll:
4 egg og 1 pakke fetaost (den ekte varianten av geitemelk) røres godt sammen med litt pepper. Hell i paiskallet. Legg oppi 2 grillete paprikaer, skåret i strimler, og sorte oliven.


Stekes 30-40 min på 180C

Kilde: http://restemat.blogspot.com/2010/02/pai.html
Barnea matkrok: http://www.hildes-hjoerne.com/24988495




4 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Roligt när barnen vill baka eller hjälpa till att laga mat :)Nu blev jag sugen på paj :)

    SvarSlett
  2. Dejligt at få lov at lege med i køkkenet :-)

    SvarSlett
  3. Jeg har også brukt "Barnas første kokebok" LETT SOM EN LEK til mine døtre og nå gleder jeg meg til å leke på kjøkkenet sammen med barnebarna. Vi bakte boller sammen i helgen og mer matlaging skal det bli etterhvert... Ha en fortsatt fin kveld!

    SvarSlett
  4. Ja, lek er veldig viktig i barns utvikling og det er kjempeflott at du har utstyr tilpasset små hender!
    Pai er en veldig grei rett å lage siden en kan putte oppi hva en liker best :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.