lørdag 7. mai 2011

Tid for havestell og rengjøring av drivhuset

.
Sjølom sola forsvant, lyse hundre soler opp på veien ned til haven og drivhuset.

Hold øye med overintrende egg. De er ofte ørsmå og sitter i sprekkene eller i skjøter i leggene. Spyl gjerne drivhuset med høytrykksslange. Rødsprit eller salmiakk er ellers bra å vaske med. Få bort all algevekst! Skyll med rent vann.

Fjern alle døde planterester, snører, kroker og ting som er brukt til å henge opp planter med.
Fyll på med ny, ren jord og  litt jordforbedrer.

Himmelen ble omsider blå, og sola skinner inn i drivhuset. Alle veggene er vaska, og det meste av mosen fjerna fra gulvet. Nå må noe ny jord på plass, og siden det fremdeles er 'drivhus-gjennomtrekk', får fikentrret som nå er flytta inn der, aprikos- og ferskentreet stå der alene sammen med de små rosene. Det som er sådd må vente! Fremst i midtbenken er kiwiplantene satt tilbake på plass etter overvintring inne, men det skal visstnok ikke være nødvendig, så neste vinter må de være i drivhuset. De hadde blader i mars. Pga en kuldeperiode etter at de kom ut, mista de dem alle sammen. Nye skudd kommer...
Jeg må snart se å finne plass til kelematsiplantene som i all hast fikk losji der i vinter.


På rasteplassen til venstre for drivhuset er det sådd ringblomster og solsikker. Som foregående år!
1 kommentar:

  1. Takk for koselig kommentar på bloggen min. Jeg skal dessverre ikke til Lofoten i sommer, for det hadde vært artig og truffet deg. Vi skal bytte hus med en familie i Frankrike, nærmere bestemt i Bretagne. Neste gang du er i Bergen, så ta gjerne kontakt. Ellers så ble drivhuset vårt vasket både ifjor høst og før oppstart i vår, så da er vi vel sikker på at alle ulumskheter er borte... Vi er ganske ferske drivhuseiere, så vi er litt ivrige i tjenesen. Skal vise på bloggen min hva som er igang der i år. Ha en flott helg!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!