onsdag 18. mai 2011

Første tur med andemamma

.
Det gjelder å være tålmodig. Jeg fikk et glimt av noe som rørte seg i sivet midt i dammen. Sannelig var det andemor med en unge. Ikke mange sekundene etter var de søkk vekk.

Minuttene virka som eveigheter før de dukka opp igjen. Mamma dere må vente på meg!


Men hva gjør en stakkars andemor når det er ni unger å passe på, og noen er nysgjerrige og vil utforske på egenhånd mens andre er trege og sliter med å svømme? Da er det godt endelig å få samla dem alle sammen.


En tur bortom andehuset. Foreløpig holder de til inni sivet. Der er de lett bytte for kråkene som hele tida holder dem under oppsikt! Håper huset snart blir tatt i bruk. Det er naboen som har brukt hammer og sag for å gi de søte små litt beskyttelse.
.

5 kommentarer:

 1. Beautiful photos. I like what you've been doing combining the camera with the photos, and especially love all the flowers and the water drops.

  SvarSlett
 2. Så söta! Kan inte vara lätt att hålla reda på 9 ungar... Vi har också andungar och gässlingar i en sjö i närheten men de har ju inget så fint hus. Hoppas snart dina tar huset i besittning!

  Kram

  SvarSlett
 3. Söta! :) Vi har också änder här nere vid älvkanten. Varje vår/försommar simmar de omkring här nere. Till en början brukar det vara en lång rad med små andungar...sen så tenderar de att bli färre med tiden, samtidigt som de blir större. Jag vet att grannens katt brukade ta nån andunge då och då...
  Ha det gott! :)

  SvarSlett
 4. Så kul, liv och rörelse i Monetdammen igen. 9 härliga små dunbollar, måtte de snart flytta in i den moderna kåken dom fått :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!