tirsdag 15. desember 2015

Legenden om julelyset
Legenden om Julelyset
     
Vanen med å plassere lys i vinduene i desember stammer antagelig opprinnelig fra før-kristen tid som en del av vinter-solfesten. Denne legenden viser hvordan den kristne kirken forandret skikken til å representere lyset og freden i Kristus.
Det var en gang for lenge siden en gammel skomaker som bodde sammen med kona si i en landsby i Østerrike.  Selv om de var veldig fattige delte de alltid det lille de hadde med andre. Hver kveld satte de et lite lys i vinduet i den lille stua si som et tegn på gjestfrihet for alle veifarende som måtte trenge ly for natten. Det var utrygge tider med mange konflikter og væpna opprør.  

Gjennom årene ble den lille landsbyen deres plaget av krig og hungersnød. Men som om en ukjent kraft vernet dem, led skomakeren og kona hans  mindre enn de andre i landsbyen.
Så en julekveld samlet landsbyboerene seg for å diskutere de vanskelige forholdene de levde under. "Det er noe spesielt med skomakeren og kona hans",  sa en. "De slipper alltid unna ulykkene våre. Hva er det de gjør annerledes enn oss andre ? "La oss sette lys i vinduene våre. Kanskje det er det som verner dem fra alt det vonde", sa en annen. 
Den natten var den tent lys i vinduet i alle hjem, og så - før solen sto opp, kom en budbringer med store nyheter til landsbyen ; Det var fred ! Da takket landsbyboerene Gud for å ha gitt dem fred, og sverget at de alltid skulle sette lys i vinduet på julaften.
Og denne nydelige skikken spredte seg ut over verden. Og hver julaften lyses verden opp av millioner av lys med sitt budskap om kjærlighet, glede og fred. Kilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.