fredag 4. desember 2015

Fødselsblomst for desember
Julestjerne Euphorbia pulcherrima

Takket være ei jente som ble født på denne dagen i 1913, sitter jeg her i dag og postlegger et blogginnlegg om fødselsblomsten denne måneden. Tenker på deg!

Hele Stortorvet er dekorert med levegger av røde julestjerner i år - merkelig at de ikke har blåst ned i vinden.

Blomstens tilknytning til jul begynte i det 16. århundre i Mexico, der legenden forteller om ei fattig jente, kalt Pepita som gikk til kapellet og var lei seg fordi hun ikke hadde penger til en gave å gi til Jesusbarnet på fødselsdagen hans.I det Pepita gikk til kapellet prøvde hennes fetter Pedro  å muntre henne opp.
"Pepita", sa han "Jeg er sikker på at selv den minste gaven som er gitt av noen som elsker han, vil gjøre Jesus lykkelig."
En engel ba Pepita om å samle ugress fra veikanten til en bukett og plassere dem foran alteret i kirken.
Hun følte seg flau fordi hun bare kunne gi denne lille gaven til Jesus. Da hun gikk gjennom kapellet til alteret, husket hun hva Pedro hadde sagt. Hun begynte å føle seg bedre, knelte ned og satte buketten på bunnen av julekrybben.   
På underlig vis foldet det seg i løpet av messen ut fra ugresset grønne blader som forvandlet seg til røde, og de ble til vakre stjerner. Alle som så dem, sa at de hadde sett et mirakel. Fra den dagen ble planta med de røde bladene kjent som "Flores de Noche Buena eller ' Flowers av Holy Night '.

Den stjerneformete bladformen sies å symbolisere Betlehemsstjernen, og den røde fargen representerer blodsoffer gjennom korsfestelsen av Jesus.  Derfor er den mye brukt i påska i Spania. De hvite bladene representere renhet.

2 kommentarer:

  1. Så vakre levegger av julestjerner, og fin historie om julestjernen! Ha en trivelig adventshelg!

    SvarSlett
  2. I am always happy to see the first poinsettas. This is a lovely post. Thank you so much for sharing :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.