lørdag 19. desember 2015

Den sunne delfiakaka



Med så mye snadder innabor´s burde den smake fantastisk!




2 Freie selskapssjokolade
1 Freia 70% kakao
Tørka
kiwi
aprikoser
mango
tranebær, kirsekær, blåbær
guava, ananas, banan
gojibær
alt økologisk
Pers kjeks
valnøtter
mandelmasse





Se https://tv.nrk.no/serie/julebakst/DKTT70000015/21-12-2015
Charlottes delfiakake
Oppskrifter

Delfiakaka til Charlotte
Konfektkake som fylles med marsipan, gelétopper, pistasjnøtter, valnøtter og tranebær. 
OM OPPSKRIFTEN
Enkel
Type: Søtt
Hovedingrediens: Sjokolade
Karakteristika: Konfekt
INGREDIENSER
250 g mørk kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
1 pakke delfiafett
2 egg
3 ss sukker
søt kjeks
ca. 100 g marsipan
gelétopper
pistasjnøtter
tørkede tranebær
valnøtter
fiken

Tante Astrids gamle Delifiakake oppskrift
Jeg har bakt den i sukkerbrød, står det. Tror det menes som fyll i sukkerbrød! Husker du var så glad i den Bjørg. Vi synes nu at den blir litt  for mektig. Det syntes jeg også etter hvert!

2 pk Dronningsjokolade
4 spiseskjeer fløte
1/2 pk delfiafett
Smeltes i en liten kjele, ikke koke
2 hele egg og
2 spiseskjeer farin, piskes godt i mikseren til eggedosis
- så helles det avkjølte fettet opp i eggedosisen og blandes godt!


2 kommentarer:

  1. flott kake! Morsomt med sånne gode gammeldagse sorter, og gjerne med en ny vri! Sikker på er den er kjempegod! Ha en fin helg :)

    SvarSlett
  2. Delfiakake er godt det. Lenge siden jeg laget det. Takk for oppskriften! Ha en flott fjerdeadventshelg!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.