mandag 14. desember 2015

Helt merkelig
Herren i Huset spilte Quizkampen og fikk spørsmålet: Hvem malte "Det hvite hus ved natt" - den tittelen kjente jeg ikke, så denne gangen kunne jeg ikke hjelpe han.... av alle tre alternative kunstnere, var det umulig å plukke ut den rette. 
Et av alternativene var van Gogh... det var han som har malt det! Jeg ble nysgjerrig og tenkte ... har jeg gått forbi det huset? Når ble maleriet malt? - i 1890. Han flytta til St. Rémy fra Arles som jeg har besøkt flere ganger, i mai 1889. 
Huset lå mao ikke i Arles, MEN det er utstilt i Eremitasjen sto det skrevet på google, så jeg kan ha gått forbi maleriet da jeg var på studietur til St. Petersburg i 1975!
Det rare slutter ikke med det, for da jeg søkte for å finne et bilde av maleriet, fikk jeg plutsetig se et bilde av meg på ski tatt da jeg var seks, en juletegning signert sønnen min - og et julekort og et troll, alt innlegg på bloggen her.... hvilken forbindelse mine innlegg har med "Det hvite hus ved natt", er vanskelig å si. Merkelig er det i alle fall!


1 kommentar:

  1. Du må ikke glemme at vi har erkjent at vi er hekser! Husker du fra det vi skrev om Halloween? Så her har det vel vært en "heksekunst"? Spennende! Hilsen Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.