150 g smør eller margarin
175 g sukker (helst halvparten brunt)
150 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
75 g rosiner
15 steinfrie svisker,
15 tørre, litt bløte aprikoser
1 pk sylta appelsinskall
10 røde "pynte" bær
revet skall av en citron
2 ss konjakk eller hetvin
75 g skålla mandler eller grovhakka nøtter
Skjær frukten i små biter og rull alt i litt mel.
Rør smör og sukker til en "skummende krem" helt uten sukkerkorn.
Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt.
Rør inn sikta mel blanda med bakepulver.
Til slutt tilsettes frukten og ev. konjakk/vin.
Ha alt i en smurt og strødd form, gjerne en rund randform på 1 l.
Stekes ved 160 º i ca 1/2 time med folie eller bakepapir over de første 20 min.
La kake hvile på rist før den hveles forsiktig.
Bør helst ikke skjæres i før dagen etter, veldig holdbar.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.