søndag 8. desember 2013

Min gulrotsuppe - vintermat som varmer





Min gulrotsuppe; "Man tager hvad man haver" ellers så har jeg fulgt oppskriften på "Verdens beste gulrotsuppe".

En pakke gulrøtter
2 ss bremyk smør
1 løk
2 båter hvitløk

Litt lettrømme
1 boks kokosmelk
Ingefærlake, en skvulp
4 dl kjøttbuljong
Lime
Ørlite chilipulver

Og korianderblader og 1/2 purre ringer til pynt på toppen
Pepper og salt etter Herren i Huset sin smak!!!!


Den smaker kjempegodt!


4 porsjoner

300 g renskåra svinekjøtt i strimler
1 1/2 kg gulrot
400 g potet
1 stk løk
1ss margarin elle olje til steking
1,2 l kjøttbuljong
1 dl kesam 1 %
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 stk purre


1. Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter, finhakk løk/hvitløk
2. Surr løk i margarin/olje til det er gyldent. Ha i gulrøttene og potetene. Hell over krafta. La det koke i ca 10-15 min til grønnsakene er møre.
Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.
3. Kjør suppa glatt i foodprosessor eller med en stavmikser
4. Kok opp suppa og ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre.
Smak til med salt, pepper og kesam.
5. Fres kjøttet raskt i varm panne i 2-4 min og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.
Server!

En annen oppskrift finnes her!
og Trine Grongs "Verdens beste gulrotsuppe"







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.