lørdag 1. januar 2011

Den gode kålrotstappa

.



Jeg har ingen aner til vestlandet så langt meg bekjent, men likevel er det blitt en tradisjon å servere pinnekjøtt  i julehelga. Til det er det godt med kålrotstappe, og her er oppskrift til ekstra god en:

1 kg kålrot
2 stk. gulrøtter
1 l vann
2 ts salt
1/4 ts hvitt pepper
1 dl kremføte eller matfløte
3ss margarin
ev ei lita potet eller to






Del og skrell kålrota i skiver og gulrøttene i skiver. Kok grønnsakene møre i lettsalta vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør, smak til med salt og pepper.
Litt hvitløkkrydder, skader heller ikke.... Mengden passer til fire.

2 kommentarer:

  1. Hejsan Vild och Vacker!

    Tusen tack själv för alla inspirerande bilder och inlägg i din blogg!

    Jag vill också önska dig ett underbart Nytt År 2011! kanske ses vi i år?!

    /Anja

    SvarSlett
  2. Denne så slett ikke så verst ut, jeg får tipse gemalen, kjøkkenet er som oftes hans arena - heldige meg -
    Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.