lørdag 1. januar 2011

Tidsfordriv i mørke kvelder

.
Jeg lova 'Bestemor Smykkas' å finne fram noen oppskrifter på lapper til slumreteppe, og her er hva jeg fant i den gamle permen hjemme. Jeg har enda en til på jobben, og så husker jeg et fantastisk "roseteppe" som jeg ikke kan finne oppskriften til sånn med en gang. Det er bare å fortsette å lete....

Dersom noen er interessert i en eller flere av oppskriftene, er det bare å kontakte meg, så sender jeg på e-post.

Viktig: Hekle de løse trådene inn i arbeidet med en gang, så er det ikke nødvendig med kjedelig etterarbeide, det vil si å feste ørten antall løse tråder!
Og her en litt annen variant:

 Til orientering: Jeg har hekla mye rart og spennende, men aldri har jeg hatt tålmodighet til å hekle et stort teppe. Jeg arva ett av en tante som hekla det ene etter det andre. Det har svigerdatter fått videre. Nå har heklelysta kommet tilbake, og kanskje er tålmodigheten blitt større, for jeg ser ikke bort i fra at heklenål og garn kan bli tatt fram igjen!


3 kommentarer:

 1. Du er rett og slett et funn. Aldri tar du lett på tingene. Her var det så mye vakkert å se, at jeg føler jeg burde vært utstyrt med blekksprutarmer. Så kunne jeg holdt på med mange arbeider samtidig.

  Jeg skal studere oppskriftene senere, men jeg roper allerde hurra som takk for hjelpen.

  Klem

  SvarSlett
 2. Så mye fint har du funnet frem! Gleder meg veldig til å studere nærmere. Kålrotstappe lager jeg slik også, men jeg bruker ikke melk eller fløte lenger fordi jeg digger den litt skarpe smaken. Da går vi snart i den 2. januar og nedtellingen til våren har startet

  SvarSlett
 3. hjelpes, har du heklet alle disse teppene? Eller har du vært og hentet deg inspirasjon. Falt pladask for det blå med blomster, så nydelig!

  Lappetepper er flott og kos, og liver jo opp :D

  Godt nytt år! Takk for følget gjennom det gamle!
  *klem*

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!