fredag 7. januar 2011

J, ABC-Skandinavia

.


Jernbaneparken, eldre parkanlegg - fra 1914 - ved Fredrikstad jernbanestasjon begrenset av Welhavens gate, St. Olavs gate og jernbanegaten, preget av store trær og gressplener.
I denne parken har jeg lekt mye og hatt det gøy, særlig i snøvær som nå. Da akte vi ned hellinga bak buskene til venstre. Bildet under.


Stasjonen ble åpnet i 1879, og er stoppested på NSBs rute mellom Halden og Oslo S. Fra Fredrikstad stasjon til Oslo S er det 94,26 km. Stasjonen ligger 7,5 meter over havet.
Kilde: Wikipedia Dette bildet er tatt i samme moment som det første med samme innstillinger på kameraet. Utrolig hvor forskjellige resultatene kan bli!
Jernbanestasjonen er fremdeles den gode gamle. Det er planer om å bygge ny like ved skolen jeg jobber på, men det drøyer og drøyer med å få satt spaden i jorda. Jeg liker den gamle, den har sjarm og er passe stor.
Jernbanen har jeg forsåvidt alltid hatt et godt forhold til. 19 og 20 år gammel dro jeg på Interrail nedover i Europa. Jeg tok også familien med på en togreise til Bretagne  og Midtfrankrike da sønnene var 16 og 12 år gamle. Tror ikke det ga verken dem eller Herren i Huset særlig mer lyst til å reise med tog over lange strekninger.

Denne beskjeden kom i mailboxen i dag! Jeg tar gjerne toget...

Her passerte det meg på vei hjem fra jobben..

5 kommentarer:

 1. Ser ut til å være en sjarmerende bygning som ikke må forfalle om det blir bygget nytt!liker og det gamle best, det nye blir ofte for moderne og stort! -Margit-

  SvarSlett
 2. Hvor er det fine og stemningsfulde vinterbilleder du viser, tak for din søde hilsen på min blog.
  hav en dejlig lørdag aften
  Klem Inge

  SvarSlett
 3. Fint J-emne :)
  Sikke mange dejlige minder du har med Jernbaneparken - gamle som nye :)

  SvarSlett
 4. Det var spændende at læse om dit forhold til jernbaner, og at du har været på Interrail ned gennem Europa. Sikke dejlige billeder du har taget! Jeg bor tæt ved en jernbane, men hører mærkeligt nok aldrig toget, når det kører forbi. Min længste togrejse var til Prag med en højskole som ganske ung - vi havde ikke liggevogn og måtte sidde op og sove. Det var hårdt, men sjovt at prøve :-)
  Ha' en dejlig weekend!

  SvarSlett
 5. Fine og stemningsfulle vinterbilder fra Fredrikstad, som er en utrolig flott by!

  Det er gøy å følge dine bilder og historier.

  Have fun ;)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!