lørdag 22. januar 2011

Blomstrende fredag; Etterlatt

.
Frossen glasskule på jernstangDet må bli Blomstrende lørdag denne uka. Endelig er det satt punktum for vurderingsøkta for termin 1, og jeg kan få noen normale arbeidsdager igjen månedene framover. I går møtte jeg en kollega i skolegården, og det eneste han sa: Nå er dagen 1 t og 15 minutter lenger -rettere sagt, det er den i dag... hvor mye var den da i går ? - Husker jo ikke det her og nå!
Jeg gikk en tur ned i haven med kamera i dag ved tre-tida på jakt etter etterlatte saker og ting. Her er hva jeg fant.Meksikansk havepeis

Skøytebanen på dammen

Havekroksene

Buksbom i drivhuset

Kunstig blomst


Jeg fant svar på spørsmålet mitt på sidene til Rygge flystasjon. Gårsdagen 21. januar var ca. 1time og 11 minutter og noen sekunder lenger enn 21. desember ved vintersolverv!

Det første som møtte meg på turen ned mot dammen, var pynten i rosebedet. Glasskulene var fulle av rim, og de var så vakre der de sto i snøen og skinte. Under bøyde villrosegreiner fant jeg den meksikanske keramikkpeisen som altfor sjelden blir brukt, og som vi pleier å sette under verandaen til overvintring. Skøytebanen på dammen er tom for barn. Isen er klar og fin etter regn og midtvær en periode. Merkelig at det ikke er fullt av liv her nå!
I drivhuset møter havekroksene meg fulle av snø som har blåst inn under fundamentet. Tok sjansen på å etterlate dem der i høst. Her er også buksbomen ennå i potte, kjøpt på salg i høst for å erstatte en av dem som frøs i fjor. Denne har vel ikke hatt det noe bedre i drivhuset denne vinteren! Og der så jeg den gule, kunstige blomsten jeg aldri kan få kvitta meg av med. Den lyser opp og minner oss om våren og neste høytid.Solsikkefrø


På veien tilbake til kjøkkenterrassen oppdaga jeg solsikkene som kanskje burde vært tatt hånd om på en annen måte. Frøa var tenkt til å være kimen til nye planter til våren.... jeg åpner døra og inne lukter det liljekonval!


6 kommentarer:

 1. Nydelige bilder du har tatt, likte spesielt godt det øverste.
  Så kjekt du snart er tilbake til normale arbeidsdager.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg, nyt den og kos deg.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 2. Jag tycker lika väl det är något vemodigt och vackert i allt det förlatta. Minner om det som var och det som ska komma. Ha en riktig fin helg :)

  SvarSlett
 3. Jättefina bilder, särskilt den frostiga glaskulan - men träskorna med snö halvvägs in var också himla söta... :)

  Affären i London heter Blade Rubber, http://www.bladerubberstamps.co.uk/ är adressen. De har även massa papper i affären som inte finns på hemsidan.

  Ha en fortsatt bra helg,
  kram

  SvarSlett
 4. Hello Lady.
  (sorry if not your name, I searched but did not think I've found)
  But unfortunately I will say that language separates us, but in your blog I have seen beautiful pictures of landscapes and objects, which I really enjoyed it.
  Thank you for your kind comment on my blog, I hope you keep coming back and commenting.
  Thanks again!

  SvarSlett
 5. Snökristallerna på den översta bilden är fantastiska! Så vackert!
  Trevlig söndag!

  SvarSlett
 6. Melankolisk och vackert! Ha det gott/ Tyra

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!