fredag 4. mai 2018

Valmue er tyrens blomst ... og jeg vil fortsatt være tyr!
Valmuer er blomsten for dem som er født mellom 20. april - 19. mai i tyrens stjernetegn i tillegg til Magnolia.

Blomstermottoet er:  "Jeg gir skjønnhet til dine sanser."
Du elsker de vakre tingene i livet, og du elsker å dele dem med andre mennesker. Du har en anlegg for design, et godt øye for detaljer, og et talent for å sette ting sammen med stil. Det raffinerte kommer naturlig for deg, og du har en stilig måte å være på som andre verdsetter. Valmuens folk forbindes med glede: å gi og motta det. Du nyter trygghet og komfort. De er også svært motstandsdyktig, og kan bli ri stormer på grunn av sin tålmodighet og hovmodige natur. 
Tyren er den prøvde, den sanne, det stabile, pålitelige solskiltet i dyrekretsen. Hva ville vi gjøre uten deg, kjære Tyr? Jeg for en ville være helt tapt uten din stoisisme, og din solide tilstedeværelse.

Tyrens stjernetegn symboliserer den jordiske, jordessensen som alle Tyrer uttrykker på en eller annen måte. For eksempel er det elementære dyrekrets symbolet for Tyr jord. Finnes det noen bedre måte å uttrykke sammenheng med et sterkt fundament og som "føtter på bakken" personlighet enn jord?!

Tyren er stjernetegnet oksen. Sirkelen er ansiktet, fremspringene fra sirkelen er tyrens horn. Sterk, bestemt, fokusert og noen ganger sta, er oksen et godt symbol for Tyren. 
Hornene på toppen av hele sirkelen representerer en halvmåne. Dette er symbolsk for ... halvt ferdig, ikke helt ferdig, eller halvveis på veien til ferdigstillelse. De fleste Tyrer 'har ikke noe imot en halvveis reise", men de tar vanligvis ikke tilbakeslag godt. Fra et symbolsk måneperspektiv representerer glyfen fred med fremdriften som kreves for å komme til sluttmålet. Det inkluderer forsinkelser, skuffelse og tilbakeslag. I dette lyset oppmuntrer den lunar-tilknyttede glyfen aksept med alle faser av oppnåelse.

Som nevnt, er Taurus nært knyttet til jorda, og alle dens energier. Mange Tyrer visualiserer denne forbindelsen med havearbeid eller til å sette pris på den finere siden av materialismen. Jorden er essensen av jording, og Tyren trives best på trygg grunn. Risiko, ukjent, tvil og dunkle immaterielle eiendeler er ofte uheldig faktorer for Tyrer.

Disse jordiske tyrene liker solide fakta. De vil ha konkret bevis. Tyrer lar seg ikke så lett overtale. Å få en Tyr til å ta en beslutning, de er ikke 100% sikre på, er som å flytte et fjell - det kommer ikke til å skje.
Fordi jorda er et så beroligende element, har Tyrene en tendens til å også omgi seg med materielle ting. De tar på alt! Smaker alt! Lukter på alt! Og de leter etter absolutt alle de fysiske opplevelsene. Det er jordens innflytelse.

Den symbolske betydningen av valmue er knyttet til utforsking av sansene. Ofte har Tyrer glede av det unike, og finner tilfredsstillelse i de små tingene i livet. En god kopp kaffe. En velsmakende såpe. Fersk sengetøy av høy kvalitet. Ting som andre tar for gitt, vil Tyren oppleve kvaliteten av. Valmuer er en metafor for det. Deres liv i haven er korte, så de utnytter og blomstrer i de forholdene de har.
Smaragd er Tyrens edelstein.Smaragd kommer i mange forskjellige farver, men den vanligste farven er grønn. Grønn er Tyrens farve fordi den etterlikner gresset, trærne - selve jorda de er så forbundet med. Grønn er også økonomiens farve, og Tyrer vet å håndtere penger. Mange Taurus har evnen til å forvalte dem. De fleste Tyrer kjenner også verdien av penger og materialer. Smaragder vil tillate en Tyr å sette pris på materiell gevinst, mens den blir  ikke besatt av det.

Tyrens dyr er oksen. Hvis du noen gang har sett en okse i virkeligheten, har du kanskje lagt merke til en besluttsomhet i  dyrets oppførsel. Det er et sikkert  trekk ved tyrer. Solid, fokusert, sterk. Oksen er også symbol for levering og service. De har en lang tradisjon for å hjelpe i landbruket, samt gi ofre i tidligere tiders seremonier. Tyrene er i sitt rette element når de har mulighet til å hjelpe og tjene. Hvis de føler at de hjelper til med å gjøre liv bedre, så er de virkelig fornøyde. Dette gjelder spesielt hvis en Tyr streber etter å hjelpe familie og venner.

Dette har jeg funnet på nettet, oversatt og bearbeida. Kilde


Okser i leire på tak i Peru mot grensa til Boiivia. De skal gi familien og hjemmet beskyttelse og et godt liv...
Nesten umiddelbart etter å ha krysset grensa mellom Bolivia og Peru begynte jeg å legge merke til en rekke mystiske ornamenter på toppen av husene. Noen hadde åpenbar religiøs betydning, andre var mindre lette å tolke. Det viser seg at Pucara er sentrum for produksjon av de keramiske ku- takdekorasjonene, kjent som Torito de Pucara. De er plassert på taket for å bringe lykke og fruktbarhet med tanke på avlinger og husdyr - og for å bringe velstand. De er vanligvis gitt som gaver og stort sett hver bygning du ser i sørlige Peru har en dekorasjon på taket. Kilde
Denne tradisjonen kommer fra inka-tida. De hadde små akpakkafigurer lagd i leire som de kalte illas. Disse alpakkaene hadde et hull i kroppen hvor man kunne legge alpakkafett og deretter grave dem ned i jorda i håpet om å få en god høst. De brukte også illas for å beskytte flokkene av alpakka og lamaer, samt å for å få god en budskap. Illas i form av hus ble også brukt til å beskytte bygninger slik at de ville være trygge og vare lenge. Under den spanske erobringen forandra folk i Cuzco formen på illas. De la til de tre Pucará-oksene. Navnet Pucará kommer fra stedet der tyrene ble lagd. Pucará ligger på de brede gressområdene på altiplano, høyt platået, rundt Puno. Kilde 
Ifølge en legende kom Amaru, slangeguden, opp fra en innsjø og ble forvandlet til en okse, et dyr kjent for sin styrke og vilje til å hjelpe lokalbefolkningen med å pløye markene. Dyrking av markene førte til fruktbarhet og rikdom. Men en annen kilde sier at kyr og okser først ble introdusert i Amerika av europeerne, etter Columbuss 1492-oppdagelse, så symbolikken til oksene synes å har en spansk kolonial opprinnelse. Kilde Et lite etterord.
I forbindelse med intervjuet til Folk i Fredrikstad kom jeg inn på nettopp at vi tyrer noen ganger lar hva vi har starta på, aldri bli helt ferdig, akkurat som Leonardo da Vinci, sa jeg, og lo litt av sammenlikningen.
At vi er tålmodige er innlegget mitt om PostNord på bloggen Ordet er mitt, et sterkt bevis på!


2 kommentarer:

 1. Her var det mye spennende. Artig med oksene på taket.
  Jeg har to tyrer i familien - en sønn og et barnebarn. De er ganske så egne og står på sitt, og er vanskelig å snu på. Tøffe, men på hver sin måte. Mye stemmer i din beskrivelse, noe ikke.
  En fin helg ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 2. Takk, og fin helg til deg og dine også... du kom meg litt i forkjøpet som vanlig - med det!
  Det rare er at vi tyrer, er så veldig tyrer for det er ikke så mye som ikke stemmer, vil jeg tro!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.