søndag 26. november 2017

På vei til Puno
Vi ble nysgjerrig på hva som ble solgt langs veien. Det var alt fra hjemmebrygga øl, til grilla marsvin og brød i alle fasonger.  Til slutt falt reiseselskapet for fristelsen... og vi kjøpte et stort brød som vi brøt og sendte rundt. Jeg syntes det både var litt for tørt og litt for søtt.
Landskapet forandra seg til mer og mer gylne sletter, den dramatiske naturen i nord, så vi ikke mer til.
Neste kulturattraksjon var Raqchi med marked og rester etter fordoms templer.
Det var interessant å legge merke til hvordan mønster og draktene deres forandra seg fra sted til sted, akkurat som her hjemme!
Spennende hodeplagg med grafisk mønster.
Raqchi ligger 3480 meter over havet og 110 kilometer fra byen Cuzco. Stedet er også kjent for Wiracocha-tempelet.
Wiracocha-templet er en enorm rektangulær to-etasjes takbasert struktur som er 92 meter langt og 25,5 meter høyt. Den er flankert på hver side av en rad med elleve kolonner. Fundamentene måler 4 meter for både veggen og kolonnene. Det er et klassisk høy Inca-steinverk.
Før det ble ødelagt av spanjolene, var templet antatt å være det største byggverket i Inka-riket.
Tempelet er det eneste Inka-bygget som vi vet hvordan folk skal gå gjennom.
Ifølge Inka-mytologien kom Wiracocha til regionen Kacha i Inkariket, men lokalbefolkningen kjente han ikke og forsøkte å angripe ham. Da kom det en ild fra himmelen og brente bakken rundt folket. De dro da til Wiracocha og bad om tilgivelse, og han slukket brannene og forklarte dem hvem han var. De bygde så wak'a (helligdom) for å hedre Wiracocha. 
Da Inka Huayna Capac passerte Kacha, så han wak'a-helligdommen midt på sletta og spurte hvorfor det var der. Folket i provinsen fortalte han om mirakelet som Wiracocha hadde utført. Han bestemte seg for at minnet om denne hendelsen skulle bli enda mer imponerende og beordret oppførelsen av templet som vi så rester av! 
Rundt templet var det mange sirkulære bygninger som hadde fungert som forrådskammere.
Blomster på to ulike potetsorter, to av de tre tusen som finnes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!