lørdag 5. august 2017

Slik har Sveriges mest kjente kunstner bodd
Zorn-gården ligger i sentrum av Mora, en gang var det nok laaaangt ute på landet! Heller ikke her var det lov å ta bilder av det unike interiøret. Bare atelieret til Anders Zorn var tigjengelig gjennom et sperring av nettverk det var mulig å smyge mobilen gjennom.
For English readers: http://www.zorn.se/en/visit-us/http://www.zorn.se/en/visit-us/
Haven var også vakker med statuer og springvann. Det sies at Zorn bruke tre søstre som modell til den over. De vakreste partiene fra hver av dem er satt sammen til et idealbilde av kvinnen...
På kjøretøyet skal rikfolk kjennes!
Atelieret og et av de skjønneste akvarellene på utstillingen, Søstrene Salomon, 88x101 (hans største), fra 1888 i galleriet: Zorn och Frankrike.
Ta en titt på interiøret her: http://www.zorn.se/
Om hans akvareller: http://sterkhovart.blogspot.no/2011/11/anders-zorn.html
8 kommentarer:

 1. Fint å få se hvordan kunstnerne bodde. Da blir man liksom litt mer kjent med personen bak kunsten.
  Apropos kunst: Har du lyst til å bidra til et kunstprosjekt? Se det nyeste blogginnlegget mitt. Takknemlig for ditt bidrag! :)

  SvarSlett
 2. Hei igjen! Takk for respons på innlegget om Agnes sitt kustprosjekt. Spent på svaret ditt! Agnes tar fortløpende imot kommentarer og tegner etterhvert som de kommer inn. Dette er jo et forprosjekt til et større kunstprosjekt, så det er fint om det ikke tar for lang tid.

  Jeg har røpet hvilket smykke jeg kjøpte i en kommentar til innlegget om det. Det ble smykket til Gunvor Hoffmo. Hvis jeg hadde hatt planer om å kjøpe et smykke av Ingun, hadde jeg nok bukt lang tid og sett på mange flere smykker. Jeg kjøpte dette på ren impuls fordi historien hennes er så sterk, og diktet grep meg sterkt der og da. ( Ingun hadde liggende en mappe med utfyllende informasjon om kvinnene hun lager smykker til. Smykket henger innrammet som kunst hjemme hos meg og vil bli brukt ved spesielle anledninger :)

  SvarSlett

 3. شركة المثالية للتنظيف الشركة الرائدة لجميع خدمات التنظيف بالمنطقة الشرقية - خبراء النظافة الشاملة - خبرة 23 عاما تستطيعون من خلال المثالية للتنظيف الحصول علي افضل خدمات التنظيف ومكافحة الحشرات للمنازل والشقق والفلل والمجالس والمفروشات بجميع مدن ومحافظات المنطقة الشرقية بالمملكة العربية السعودية فتقدم شركة المثالية للنظافة كل ما ليديها من امكانيات وخبرات لخدمة عملائها فهي حقا افضل شركة تنظيف بالمملكة وتوفر لعملاها الخدمات بجميع المحافظات فتوفر

  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر

  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
  شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
  شركة المثالية للتنظيف بالاحساء

  وتستطيعون ايضا الحصول علي تنظيف شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشراتبجودة ودقة مثالية واسعار رخيصة مع شركة تنظيف منازل بالاحساء المتخصصة في خدمة عملائها بالاحساء علي اكمل وجة

  شركة تنظيف منازل بالاحساء
  شركة تنظيف بالاحساء

  شركة المثالية للتنظيف بالاحساء

  تواصلوا معنا لمعرفة اسعار المثالية للتنظيف بالمنطقة الشرقية وخدماتها المتميزة

  SvarSlett
 4. Hva gjør jeg med kommentaren over, sletter den enkelt og greit?

  SvarSlett
 5. Google oversatte teksten da jeg søkte arabisk språk - og det viser seg å være, kamuflert?, reklame for et rengjøringsfirma.

  SvarSlett
 6. Du store min hvor mye vakkert dere fikk sett på den turen. Nok en gang må jeg bare si - utrolig vakkert!
  Huset er nydelig - flotte farger - og det samme er interiøret.
  Kos deg videre med siste ferieuke!
  Hilsen fra Tove/fargeneforteller

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!