torsdag 31. august 2017

Bloggdagen




Ordet blogg er en forkortelse for det sammensatte ordet webblogg, summen av web + logg (daglig på engelsk). Vi kan betrakte Justin Hall som den første bloggeren som under studiet ved University of Swarthmore (Pennsylvania) brukte dette verktøyet for en personlig journal. Blog Day er et initiativ som oppsto visstnok i Israel for noen år sida
og feires den 31. august på grunn av den numeriske likheten
mellom datoen 31.08 og ordet blogg:

Blogg 3lo8 = 3108 =

Hovedidéen er å føre sammen bloggere og for å gi oss et puff inn i blogosfæren.




Det rare er at det ikke finnes noe informasjon om denne dagen siden 2014 ved søk på "Dia del Blog", men det er en tekst fra 31. aug 2016 her, også den på spansk, så kanskje dette med å feire bloggdagen er blitt et spanskspråklig fenomen! Google-oversettelse med noen tilpassinger: 
I morgen  31. august markeres den "Internasjonale bloggdagen". Det er en anerkjennelse for den innsatsen bloggere gjør. Deres publikasjoner gir en ny mening til ytringsfriheten, fordi det er personlige sider, uavhengig av kontroll eller sensur. 
"Blog Day" ble opprettet i 2005 for å presentere nye blogginnlegg, knytte bloggere sammen, anbefale besøk på blogger og å knytte sosiale nettverk.

I juli 2007 ble 
Sonora Woman oppretta av firmaet Montserrat Boix og den spanske, kvinnelige kongressrepresentanten Lourdes Muñoz under Seminaret om media, holdt på Byråets hovedkontor Det spanske samarbeidet i La Antigua, Guatemala.
Det var starten på et nettverk for blogger.
Den 2. august 2007 ble bloggen Woman Sonora født. Adressen er www.mujersonora.blogspot.com som ble senere knytta til domenenavnet www.mujersonora.com for å gjøre søket enklere.

Erfaringen fra seminaret om media i Guatemala fra 24. juli til 27. 2007 la grunnlaget for hva bloggen skulle inneholde. I korthet går det ut på å utveksle
 felles interesser som til tross for at vi bor i forskjellige land, er enige om, f.eks. forståelsen av kvinners bilde i media, informasjonsbehandling av kvinner i media, kvinners bilde i reklame og den verdifulle muligheten som informatikk og spesielt internett gir oss kvinner, slik at vi kan uttrykke oss fritt.
I løpet av ni år har Woman Sonora blitt mer enn et journalist- eller nyhetsmedium. Det er nå et dokumentasjonssenter for de som trenger pålitelig informasjon om kvinner i Sonora.
Selv om det kommer flest bidrag fra Mexico, er det også besøk fra Alaska, USA, Spania, Frankrike, Portugal, Russland, Kina, India, Malaysia, Peru og Chile for å nevne noen blant de hyppigste bidragsyterne.

Emner som er mest debatterte, er ungdomsgraviditet, gjeldende lovgivning, vold og femicide.
Skriver Silvia Núñez Esquer som er ansvarlig for bloggen Mujer Sonara
http://mujersonora.blogspot.mx/ 
Denne bloggen viser seg å være den eneste bloggen med internasjonalt aspekt som leverer fremdeles, men den er dessverre blitt en blogg der ingen kommenterer innleggene.

Blog Action Day finner sted 3. eller 4. november. Her inviteres bloggere i hele verden til å kommentere et aktuelt tema. Siste livstegn 2015
World Bloggers Day var 2. mai 2017. Siste livstegn 2014
International Blogger Day er 14. juni. Siste livstegn 2007
Hvorfor i all verden kan de ikke forenes når det ser ut som om de ikke klarer å opprettholde driften hver for seg?

Blomsten for denne dagen er Adonis annua på engelsk kalt Pheasant´s Eye.
Det latinske navnet på dyp røde blomsten refererer til guden Adonis som ble drept av et villsvin. Denne blomsten sprang opp fra bakken der blodet hans rant.
Adonis var en vakker, ung mann som ifølge gresk mytologi var elsket av gudinnen Aphrodite.



1 kommentar:

  1. Folk er så travle i dag (det vet vi!), derfor blir det vanskelig å få til noe på samme dag, og spesielt over landegrensene. Det er vel ikke så mange som er med i Sunday Walk heller?
    Det som er litt synd med bloggene, jeg ser det i alle fall på min, er at utrolig mange er inne og leser hver dag, fra mange land, faktisk fra flere verdensdeler. Men det er ikke mange som kommenterer. Men jeg vet i alle fall at det jeg skriver blir sett, selv om de kanskje ikke leser alt.
    En fin dag ønskes av Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.