mandag 7. august 2017

Når ordene bare kommer...
Merkelig hvordan ord plutselig dukker opp uten sans og mening. Jeg holdt på med å ta bilder av Blåstråle Brachyscomes da ordet AMBROSIA var i tankene mine. Først trodde jeg det var et blomsternavn jeg nettopp hadde lest, men ikke festa meg med. Neida, det var langt fra noe blomsternavn. Derimot fellesnavn på matretter:
I de gamle greske mytene er ambrosia (/ æmbroʊʒə /, gresk: ἀμβροσία, "udødelighet") noen ganger mat eller drikke til de greske gudene, ofte avbildet for å gi lang levetid eller udødelighet til den som forbruker den. Kilde


Nå brukes navnet på en frisk fruktsalat av appelsin, ananas, klementin, kokos og gjerne jordbær i sesongen. Ambrosia kan også omfatte pisket krem, rømme, kremost, pudding, yoghurt eller cottage cheese. Kanskje en idé å lage det i dag da.... som tilbehør til kaka jeg lagde i går!
Se dette var et gudesendt budskap!!!!

Litt kokosstrø på toppen for å gjøre salaten komplett. 
Disse gudene visste nok hva de gjorde da de bestilte frukt. Et eple om dagen... osv frukt er sundt, og det kan jo forlenge livet med noen øyeblikk.
Men det skal være skrevet at tanken om å ha litt tilbehør til kaka, var faktisk ikke helt ny. Planen var å kjøpe bringebær. Nå ble det andre frukter i stedet - og perlargoniumblader.
Ambrosiakake

Kan jeg likevel ha lest en tekst ordet ambrosia? Etter litt mer søking på ordet, finner jeg ut at det er : 

Ambrosia (plant), a genus of flowering plants in the Asteraceae commonly known as ragweed. Kilde
Det var jo da jeg tok bilder av blåstråle ordet duka opp og den planta hører til astersfamilien. 
Landøyda er det norske navnet på plante .... og det kjenner jeg igjen som en blomst jeg tok bilde av i fjor... Innlegget fra 21. aug. 2016.
Dette er noe for meg, jeg har moro av slike krumspring og tilfeldigheter, eller er det ikke det????
Siste nye kunnskap: 
Landøyda, Senecio jacobaea: Dødelig. Landøyda er veldig giftig, siden det angriper leveren. Hester kan dø av bare 100 gram!  Kilde
Noe går i glemmeboka også, har visst skrevet om hvor giftig den er for seks år sida. Innlegg

I ettertid har jeg også blitt oppmerksom på en ny eplesort fra Canada som vi syntes smakte veldig godt, og navnet er ambrosia. Kanskje svarer ligger er...1 kommentar:

  1. For meg ringer det en bjelle om at ambrosia har noe med kjærlighetslivet å gjøre.
    Men kanskje jeg husker feil. Hilsen Tove

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!