søndag 14. februar 2010

Valentins dag

*Alle hjerters dag


Et hjerte er dagens symbol. Dagen er til minne om Valentin som bl.a. er skytshelgen for kjærligheten, forelskede par og gode ekteskap. I år 270 innførte keiser Claudius dødsstraff for kristen tro. Legenden forteller om Valentin som var prest i Roma og fengslet og dømt til døden for sin kristne tro. Før henrettelsen skrev han brev til sin kjæreste Julia, fangevokterens blinde datter. Brevet var undertegnet din Valentin.
Hjertet er sammen med sirkelen og korset verdens eldste tegn og symbol. Det er funnet i franske hulemalerier som er 10-20000 år gamle. Hjertet symboliserte i eldre tider livskraft og fruktbarhet. Det har fremdeles noe av sin magiske kraft.
Hjertet er symbol for månen med dens skiftende krefter. Først går månen den ene veien, så den andre.

Hjerter er dekor på flere måter:
Draktsølv
Vernekors
Luktevannshus
Mangletre
Vaffeljern
Dodør

og "naturglede" har informert meg om at det er fastelavens også, i tillegg til morsdag og 95 årsdag for faren min!
http://somdagenegr.blogspot.com/2010/02/abc-hos-petunia_11.html
Aftenposten hadde i går en artikkel om hvordan par engang fant hverandre. Der sto det om mange merkelig episoder, men likevel sønnen til ei venninne tar kaka. Han feilskrev en e-postadresse på jobben. Tror det ble en e for mye, og vips så havna brevet i New York. Der satt ei jente fra Chile på jobb og sjekka dagens inbox. En underlig e-post dukket opp. Som en refleks gjorde ho avsenderen oppmerksom på feilen med en gang. Nytt brev kom tilbake fra gutten i Norge etter få sekunder. Siden har det vært dem. Det ble chilensk bryllup i Lima og norsk hverdagsliv i Borge!
*

2 kommentarer:

  1. Vilken historia, bara ved en feltasting! så bröllopp. 95 år är en beundringsvärd ålder .

    SvarSlett
  2. Ha en riktig trevlig alla hjärtans dag och en fin ny uke.
    kram

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.