onsdag 24. februar 2010

W for Wadi rom, ABC-tema

*Wadi Rom er ørkenen bare noen timer kjøretur unna Akaba i Jordan. Med sin røde sand, spisse fjell og vidstrakte sletter er den en naturopplevelse av de sjeldne. Her er det mulig å klatre, dra på ørkensafari i Lawrence of Arabias fotspor og spiste et herlig måltid  i et "ekte" beduinertelt. Maken til måltid er det lenge mellom hver gang jeg smaker! Det var sang rundt bålet som varmet godt langt ute i den kalde ørkenen. Nattehimlen var dyp fløyelsblå overstrødd med blinkende små stjerner.
Det som gjør Wadi rom så spesiell er den store variasjonen i landskapet. Fjellformasjonene skiftet karakter fra utsiktspunkt til utsiktspunkt, og mellom "øyene" snodde det seg åpne daler eller trange smug mellom stupbralle fjellvegger. Farvespekteret strakte seg fra rustrødt og okergult til brent umbra med lilla toner. Merkelig at et så goldt og karrig landskap kan være så vakkert for øyet!


 Flere innlegg på W finnes hos Katarina:
*

4 kommentarer:

 1. Vilket underbart reportage! Det bör Vilja jag också uppleva / Anja

  SvarSlett
 2. Akaba är väl granne med Eilat, eller? Ivarje fall så är det ett vackert landskap du visar upp, dessa milevis med sanddynor har en charm, så länge man kan finna lite skugga och vatten, det hoppas jag du hade :)

  SvarSlett
 3. Vet du hva,
  jeg er så glad hver gang noen viser at verden har naturskjønne områder.
  Med det forstått: Vi i Norge er ikke alene om det.

  Alledels herlige bilder.
  Takk for at du deler

  SvarSlett
 4. Fantastisk flotte bilder! Jeg bare elsker det første!!!
  Bra løsning på W!!!

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.