søndag 19. april 2020

Sticka



Det å strikke har hatt lange pauser i voksenlivet. I barndommen strikka jeg dukkeklær og sokker på skolen. Da jeg var tenåring, strikka jeg både gensere, jakker, luer og mer til. Som ung mor ble det barnetøy - og der er jeg nok en gang. Barnetøy til barnebarn. Nå er det "syttende mai -jakke" til minstemann. Han fikk nikkers og lue til navnedagen. Jakka skal han få til nasjonaldagen, men nå er feiringa avlyst. Litt pynting og fest blir det kanskje likevel 17.mai.


Jeg er sammen med kollegaer i en strikkeklubb på jobben. Der er det en del prat, samt kaffe, kaker og frukt servert. Da er det ikke stunden for å telle masker og strikke mønster. 


Derfor har jeg med meg garnet jeg kjøpte i 2014 i Mohair et laine des Bergers Cathares i bagen jeg fikk på miljøforskningssenteret Luma i Arles sist høst, riktig så fransk. Egentlig skulle jeg strikke en kjole av garnet til det eldste barnebarnet, men barn vokser jo så fort, så jeg fant ut at jeg ville heller ha genser av det som jeg kan bruke resten av livet og minnes sauene i dalen langt inne i Pyreneene.


Sola skinner i dag, og da vil jeg gjerne stikke ut og ned i haven. 


Tomter stikkes opp, og grensehjørnet får en tomtestikke. Slik ser vår ut!


Her er det en liten julerose som stikker opp av jorda og stikker seg ut!




11 kommentarer:

  1. Ja, man får passa på att sticka ut i solen och få sig en nypa frisk luft när vädret är inbjudande! Hoppas det blir lite 17 majfirande för er och att den lilla jackan kommer till användning då!
    Ha det gott!

    SvarSlett
  2. Det är mycket som sticker upp nu. Så fin liten stickad jacka!

    SvarSlett
  3. Så duktig du är med att sticka! Du påminner om min mamma som även hon var en mästare på att sticka och virka. Hon stickade många kläder, mössor och vantar åt mig. Tyvärr har jag inte ärvt den talangen.
    Å idag kunde man verkligen sticka ut och njuta av vårvärmen i bara t-shirt.

    SvarSlett
  4. Du är väldigt duktig som kan sticka och så kul det låter med en klubb där ni träffas och stickar! Sen är det härligt att det börjar sticka upp ur jorden.

    SvarSlett
  5. Det var många fina saker du visade på temat Sticka. Visst är det väl skönt att våren är på väg, även om det ser litet stickigt ut runt om i trädgårdarna.

    SvarSlett
  6. Så vackert mönster på tröjan på bilden högst upp. Härliga vårbilder. Här ligger snön kvar men den smälter allt eftersom så snart får vi också se blommorna sticka upp ur marken.

    SvarSlett
  7. Fantastiskt med dessa stickprojekt! Och att det inte blir mönsterstickning på era möten förstår jag för det krävs sådan koncentration och att repa upp jobb är sällan roligt!

    Du är duktig du!

    SvarSlett
  8. Jag fastnade genast också för mönstret på det fina mönstret på tröjan högst upp. Har liknande på ett par tröjor stickade av min norska mamma och norska mormor.
    Roligt med stick klubben och jag kan tänka mig att ni både pratar och stickar.
    Och skönt mellan varven och ta en tur ut i trädgården för där är det ju mycket som sticker upp nu under våren.
    Ha det gott

    SvarSlett
  9. Jättefina stickade alster! Trevlig helg!

    SvarSlett
  10. Fint hantverk, stickning har jag inte tålamod till.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.