tirsdag 28. april 2020

Gjenbruk, "tomatene i kopp"



Litt, eller veldig, sent ute med å så tomater i år. Jeg som hadde planlagt å være ute i god tid. Anledningen bød seg jo ganske gunstig denne sesongen siden påska ble hjemmepåske, og jeg hadde hatt gode muligheter til å stelle og vanne og godsnakke med det som måtte komme opp av jorda.
Noe usikkert ble det også om jeg i det hele tatt skulle ha tomatplanter denne sommeren. Drivhuset var jo kaputt. 
Nå er drivhuset reparert av Herren i huset (ser at disse herrene er gode å ha til denslags i programmet "Hagen min" også).
I dag skjedde det altså, seks tomatfrø kom i jorda, og små drivhus skal hjelpe til med å få fortgang i spiringa. Fant tilfeldigvis mens jeg rydda under verandaen i hælja, en pose full med engangsglass og- kopper fra en svunnen tid. Ikke tror jeg dem er mine heller!
Så nå står koppepottene med glass over fint på geledd i vinduskarmen på vaskerommet. Under dem er det et "foliefat for frysevarer" (som er tatt vare på nettopp med tanke på en slik bruk), kjekt å ha for å frakte med seg det som er sådd og å kunne gi ekstra omsorg på reise. Kan jo ikke dra fra de seks små midt i spiringa, de kan ikke være hjemme alene!

4 kommentarer:

  1. Ikke rart du er sent ute, som driver med så mange ting!
    Men nå må du ta deg tid til å lese Kleppanrova og mitt innlegg om Bloggers Sunday Walk. De er fine begge to, om jeg skal si det selv. Her ligger mye historie og mye flott natur!
    Fine dager ønskes av Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar hos meg. Og som jeg skriver der, jeg vet ikke hvorfor du har problemer med å kommentere på min blogg, har ikke hørt at noen andre har det.
    Jeg vet ikke hvordan jeg legger blogginnlegget om Sunday Walk videre. Det er noe jeg ikke kan, dessverre. Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
  3. Det ble da skikkelig lekkert å se på! Håper tomatene dine vokser seg store fort. Lykke til ja. Ha en fin maihelg!

    SvarSlett
  4. Lykke til med tomatprosjektet! :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.