lørdag 18. januar 2020

Fifty years ago....



var jeg i mitt syttende år, og mitt favorittband var gått i oppløsning. Fire unge menn, alle under tredve, ville gå hver for seg, og med det var popmusikken brått blitt fattigere.
I går kveld var jeg på den siste av sju konserter til minne om hva disse karene fra Liverpool har gitt oss av musikalsk kreativitet og opplevelse. Hver konsert, Alt fra The Beatles, har tatt for seg én periode, fra den spede begynnelsen i cavern til den siste konserten på taket av Apple studioet.
På slutten av 1969 klarte The Beatles å samles en siste gang for å spille inn albumet«Abbey Road».Vi fikk høre låter fra de mest kjente som «Come Together», «Let It Be», «Here Comes The Sun» og «Get Back» til de mindre kjente. Les mer her.

Jeg husker så godt bestevenninna mi og jeg krangla på vei til folkeskolen om hvilket band som var det beste. Ho holdt med Rolling Stones, jeg Beatles. Vi ble aldri enige! I voksen alder har jeg mer og mer fått sansen for stonesgutta, og jeg sier jatakk begge deler nå, men fremdeles står Beatles for meg som det beste musikalske innslaget i livet mitt.
Jeg kan også godt huske jeg satt på verandaen vår med min lille, blå Bambino platespiller, singlene fint sortert i den grønne platepermen, og spilte så det ljoma ned til gata under, og med en mor på kjøkkenet som ikke skjønte seg på hva slags musikk dette "bråket" var. Det var da jeg bestemte meg for at jeg skulle i hvert fall følge med på musikken og bandene mine barn ville høre på. Ikke ante jeg at ungdommens musikksjangre og antall band ville nå uante høyder innen den tida. Det ble et mål jeg aldri klarte å nå! Mye musikk ble som døgnfluer, og den tilføyde aldri den musikalske verdenen noe nytt slik Beatles hadde gjort det.
Jeg var virkelig tilbake 50 år i går!
Det ble et sammentreff med historisk sus. For jeg skrev nemlig om mine 50 år gamle språk-kunnskaper på meldingssvar til noen kollegaer: 



Den er ikke lenger som den var.... interessen for rettskriving på fransk er nok ikke blitt like godt ivaretatt som interessen for god musikk.



Husker også at vi under et besøk i London i 1978, spaserte over gangfeltet ved Abbey Road. Ble det tatt bilde av det tro? Jeg har det bare på netthinna.

3 kommentarer:

  1. Du har kosa deg godt skjønner jeg. Herlig musikk det der.Jeg er litt yngre enn deg, men jeg fikk dette inn med storesøsteren min. Liker musikken fortsatt. God helg! :)

    SvarSlett
  2. Takk :-) Deilig.
    Nå vi kan høre med Spotify, med Google Play Musik, med CD eller platte --- ja, vi har fortsatt en velfungerende plattespiller hjemme --- på den tiden var det vanskeliger å høre her i øst Beatles, Stones, Beach Boys..... Det var drømmen :-)))
    God helg. Takk deg... super musikk. Viola

    SvarSlett
  3. Jeg har aldri vært glad i Rolling Stones, men Beatles var fine. Men jeg var eldre enn deg, og min musikk var/er Frank Sinatra, Dean Martin, Louis Armstrong og Ella Fitzgerald og Sammy Davis jr. Har vært på konsert med de fleste av dem - fantastisk.
    Takk for gode minner.
    En god og fargerik søndag ønskes av Tove/fargeneforteller

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.