mandag 7. januar 2019

Livsmestring; 5 tips



Rydd hindringer av veien, eller skrev over om det er mulig, og legg hindringene bak deg...


Året är i full gång. Rutiner ska sättas, nyårslöften införlivas (eller bibehållas) och livspusslet läggas. Har du svårt att hitta egentid och varva ner? Här får du fem smarta tips för ökat välmående i tillvaron.

.  En app som hjälper dig att slappna av
Har du svårt att varva ned och unna dig en stund av närvaro? Då kan du ta hjälp av en app i telefonen som guidar dig genom olika typer utav meditationer. Att bara under några minuter per dag kunna finna total närvaro och fokusering leder till en mer balanserad tillvaro och stärker dig inför livets utmaningar. Kombinera det med att boka in lediga kvällar i kalendern några dagar i veckan och försök att inte jobba, städa eller göra annat kravfyllt de timmarna. 
.  Håll ordning hemma för mer harmoni
Försök att hålla det lite undanplockat hemma. Om du använder något, lägg tillbaka det efter användning. Ta fem minuter efter middagen till att få undan disken och torka av där det behövs. Ta en helg då du organiserar och rensar dina garderober och skåp. Att hela tiden ha en gnagande känsla av att man borde städa eller fixa saker i hemmet kan skapa onödig stress och distraktion. 
.  Hitta stunder då du gör det du tycker om
Det finns en anledning till att målarböcker för vuxna har blivit så populära. Det är meditativt att sitta och måla och bara fokusera på pennans rörelser. Oavsett om du föredrar målarbok, att rita fritt, virka, pyssla med växter eller något annat är det en bra metod för att gå ner i varv. Kanske kan du samtidigt lyssna på någon inspirerande podcast, titta på en serie, lyssna på lugn musik – eller bara lära dig att njuta av tystnaden.
.  Ta hand om din kropp – så följer själen med
Det är svårt att hinna gå på spa och massage var och varannan vecka. Försök istället att hitta dina egna ritualer i vardagen, då du omger dig med väldoftande produkter, någon doftsticka och kanske levande ljus för den där riktiga spakänslan.

Samarkand


.  Testunder i mindfulness-anda
Efter dina mysiga stunder med avkoppling, hudvårdsritualer eller bara någon spännande serie kan du ta för vana att dricka en välsmakande kopp te. Oavsett om du föredrar ditt te svart, grönt eller örtigt finns det en poäng i att försöka vara helt närvarande i den stunden. Hur smakar teet, hur känns det i munnen? Hur doftar det? Mindful drinking kan vi kalla dessa stunder som lugnar sinnena och ger livskvalitet.

Herlig, glovarm ingefærte!


I Rituals app finns olika guidade meditationer så du kan prova dig fram för att hitta rätt. Där finns också yogavideos och många tips och artiklar som rör konsten att varva ner.
Kilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.