lørdag 14. januar 2017

Tulipanenes dag 13.januar
I dag kom de i hus, årets første tulipaner, en dag på etterskudd! At tulipaner er blant mine favoritter, legger jeg ikke skjul på. Vinter og mørketid er lettere å komme gjennom med disse gledesprederne på bordet i stua. Tulipanen er nordmenns favorittblomst nummer én. Så jeg er langt fra alene om å ha forkjærlighet for denne elegante blomsten. Derfor er det heller ikke så rart at den har fått sin egen dag. 
Stelleråd trinn for trinn
1. Ett nytt snitt
Det viktig å gi tulipanene et ferskt snitt før de settes i en vase, ettersom de da enklere tar til seg vann og næring. Et tips er å måle stilken mot vasen før de snittes for å få riktig lengde ut i fra smak og valg av arrangement.
3. Vann, vann og vann
Fyll vasen med lunkent vann. La plasten sitte på gjennom den første tiden som tulipanene suger til seg vann, da får stilkene støtte av plasten som sitter rundt tulipanene. Bytt vann hver dag og vann ofte og mye. Tulipaner er tørste!
4. Pimp tulipanbuketten
Så er det på tide å arrangere tulipanene, tre forskjellige typer arrangement:
• Ensfarget danner en stilren dekorasjon på bordet. Bind et stort fang med ensfargede tulipaner. Jo enklere, desto bedre. En stor bukett røde eller hvite tulipaner i en vakker glassvase er en klassiker i de norske hjem. Det vekker garantert vårfølelsen til liv.
• Fråtse i farve. Bland herlige, crispy tulipaner i miksede farver som gir et storslått og farvesprakende uttrykk. En stor bukett tulipaner i blandede farver, fanger oppmerksomheten uansett hvor de står i hjemmet.
• Bland tulipaner med grønnmiks. Bruk gjerne grønne kvister og blader i buketten som gir en herlig duft. Et annet alternativ er å blande tulipanene med voksblomster eller brudeslør for et livlig uttrykk. Eller hvorfor ikke sette en ensom tulipan i en minivase som en enkel og moderne dekorasjon med et stilrent utseende? Se Saturday show Off der tulipanene støttes opp med blåbærris!
5. Lang holdbarhet med kulde
Sett tulipanene på et kjølig sted over natta. Enten i et kjølig rom eller utendørs om det er noen plussgrader ute. Kilde: Plantasjen 


Det har skjedd noe merkelig med kattebloggen min, I´m Sia. Adressen er rett og slett blitt misbrukt av et firma som arrangerer konkurranser og annonser for sexrelatert innhold. Jeg har sendt melding om det til google, men det spørs om de kan gjøre noe med det. En løsning er at jeg kopierer innholdet over på en ny blogg med ny adresse. Er det noen andre som har opplevd det samme?
Nå holder jeg på å kopiere og lime inn postene på en ny blogg med samme navn, men ny adresse: 2017imthecatsia.blogspot.com


6 kommentarer:

 1. Mmmmmm. De må straks i hus!
  God helg :)

  SvarSlett
 2. Der ja,
  nydeleg tulipanbukett.
  Og takk for alle tipsa.
  Eg har fått ein bukett i dag som står
  med kutta stilkar og plasten rundt i vasen.
  I morgå får eg gjestar så då skal dei få
  pynte bordet.

  Fin laurdagskveld frå Anne-Mari

  SvarSlett
 3. Hei, ja Tulipaner er nydelige! Jeg feirer også våren på forskudd med Tulipaner i stuen. Ha en fin lørdagskveld :))

  SvarSlett
 4. Tulpaner är vackra favoriter nu och senare i rabatten.

  Carina

  SvarSlett
 5. Helt enig - tulipaner er flotte uansett farge.
  Det så jeg jo i Nederland i april i fjor. Hvis noen ikke ar sett de bildene, søk dem opp på bloggen min. Det var en opplevelse å være i Keukenhof. Har du vært der? Husker ikke hva du har sagt om det - hvis ikke reis i år! Jeg var ikke klar over at tulipanene hadde fått sin egen dag.
  Jeg må forøvrig vente litt med tulipaner, da jeg fremdeles har flotte amaryllis og svibler igjen fra jul. God søndag ønskes deg av Tove.

  SvarSlett
 6. It's always wonderful to see tulips in bloom. The color of these is just lovely! And thanks for the info on them.
  How awful to have such a disruption of your blog :( I do hope it gets straightened out.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!