søndag 6. mai 2012

Matglade og pynteglade tyrer


De som er født i tyrens tegn er ekstra matglade mennesker, står det skrevet i et gammelt ukeblad.
God mat og drikke er en viktig del av vår tilværelse. Vi tilbringer derfor med glede mye av vår fritid sammen med matglade venner. (Her var jeg redd for at det skulle stå tilbringer mye tid blant grytene på kjøkkenet - for det hadde ikke stemt! Jeg er ingen kjøkkenskriver som det heter).


Tyrer spiser gjerne en tre-retters middag. Vi liker en god, fyldig suppe eller et saftig biffstykke med rikelig saus. Ingen middag er fullkommen uten dessert. I tillegg til dette nyter Tyrer med glede en kake til kaffen.
Og dagens fødselsdagskake er en mektig sjokoladekake, den klassiske Sachertorte.Tyrens kake

Springform 24 cm D

150 g smør
3/4 plate sjokolade
6 egg
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g hvetemel

Fyll:
2 dl aprikosesyltetøy


Glasur:
1 dl sukker
1 dl vann
1 ss sirup
3/4 sjokoladeplate

Pynt:
1 1/2 dl kremfløte
1 ss sjokoladesaus
sukkerkule

Smelt smøret  og sjokolade i vannbad
Avkjøl litt
Visp to hele egg, fire eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis
Tilsett mel og sjokoladesmør
Stivpisk de fire eggehvitene og rør disse inn til slutt.
Hell røren i smurt, melstrødd form
Stek kaken på nederste rille i omnen ved 175 ° C i 35-40 minutter
Avkjøl kaken på rist
Del den i to og fyll den med syltetøy

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp
La blandingen småkoke til den begynner å tykne
Avkjøl den litt før den smøres over kaken
Når glasuren er helt stivnet, legges eventuelt en sjablon av stjernetegnet på toppen
Visp fløten og bland i sjokoladesausen
Stryk et lag sjokoladekrem over sjablonens åpne felt
Sprøyt til slutt en rad med sjokoladestjerner rundt kaken


Dette tror jeg faktisk kan bli i mektigste laget for meg. Jeg elsker sjokolade, men innenfor rimelighetens grenser.
Og jeg kommer neppe noen gang til å bake denne kaka. Hvis den skal serveres, må den bakes av en annen og være en fødselsdagsgave!
Min favorittkake er ostekake. Dem 'samler' jeg på....

Jeg har også hatt litt moro av å samle på beskrivelser av personer som er født sånn omtrent på denne tida av året - og her er noen nye klipt fra litt her og der!

Tyren er konservativ, økonomisk og sanselig.

 
"Jeg har" ..... typisk utsagn?
jord - fast - feminin.
2. hus - Venus
Nakken/halsen
Dette er det andre tegnet i zodiaken. Tyren står for fasthet, tålmodighet og praktisk sans. Stjernetegnet kombinerer jordnærhet, den faste energiens stahet og den feminine mottagelighet, med Venus' sans for verdier. Dette stjernetegnet symboliserer vedlikehold, konsekventhet og den fullfører det den har bestemt seg for å videreføre. Ting skal være praktiske og vakre, for at en Tyr skal ha det bra.    

Tyren er praktisk og utholdende og har en ektrem viljestyrke og arbeider som bare faen. Folk flest synes du er sta og tjukk i hue. Du er egentlig bare en trangsynt dust, og folk later som de liker deg fordi du prøver så hardt.

Onsdagsbarn er flinke til å tilpasse seg det motsatte kjønn. De elsker å flørte og gi komplimenter, men samtidig bli respektert. Liker også diskusjoner. Fremtidsutsikter: Onsdagsbarn blir gode selgere og rådgivere.

Tyren er det andre stjernetegnet i dyrekretsen.
Element: Jord
Kvalitet: Fast
Polaritet: Feminimt

Hersker: Venus

Engelsk ord: Taurus

Nøkkelord: Jordnær, sanselig, metodisk, sta og utholdende.
Tyrens motto: Jeg sanser.


Tyrens personlighet
  Sensuell, nytelseselskende, noen ganger likeglad og noen ganger pertentlig. Du alt et jordtegn skal være. Du forstår bare så altfor godt hva jorden handler om. Du liker å bevare dens ressurser, men du liker også å bruke dem. Du er ganske jordet og er i god kontakt med din fysiske eksistens. Du har antagelig grønne fingre, du elsker å spise, og når du shopper, velger du alltid gjenstander med den beste kvaliteten og de beste stoffene. Det virker fornuftig for deg å sette pris på den rundhåndetheten som omgir deg.

Som venn og kjæreste
 Siden du er styrt av Venus, planeten for kjærlighet, hengivenhet og skjønnhet, har du en tendens til å sette pris på sosiale spissfindigheter. Du liker å gå ut til middag med hyggelige venner, og du nyter å ha kosete venner å klemme. Noen sier selvsagt at Tyrens virkelige hersker er selveste Jorden, og det gir mening. Hva tenkte gamle astrologer på da de ga (eller oppdaget) herskerskap over de forskjellige konstellasjonene uten å bry seg med å inkludere vår egen store, blå klinkekule sammen med de andre planetene? Hvem vet? Slik ting offisielt er nå, så er du i alle fall styrt av Venus, og det er egentlig ikke så galt.

Å vedlikeholde helsen
 Man skulle kanskje tro at stabiliteten i livet ditt vil være nok til å garantere deg medlemskap i hundreårsklubben - og det kan være det stemmer. Ditt mål er å holde det gående. Det er noen av dine naturlige tendenser som likevel kan få deg til venterommet hos legen. For det første har du en tendens til å holde inn med ditt sinne. Du liker ikke å klage, så du venter til hodet ditt nesten er i ferd med å sprekke før du deler følelsene dine. Tyren blir sjelden sint. Men hvis en Tyr først blir sint, noe som skjer en til to ganger i året, er det best å søke dekning. Da kommer alt grums som vedkommende har irritert seg over det siste året. Akkurat som jorden selv samler du negativitet til det er påkrevet med et jordskjelv for å forløse alt det opphopede raseriet.


Tyren på jobb

Din tendens til å sette pris på status quo gjør deg nyttig på jobben - i det minste er det bra for arbeidsgiveren din, som har erfart at han kan stole på din tilstedeværelse fra dag én. Hvis du er en av de virkelig stabile Tyrene, er du kanskje i den samme jobben du var i rett etter skolen, og det kan bety at du ikke har kommet så høyt på strå som du kunne ha gjort hvis du hadde søkt høyere stillinger. Du liker stabiliteten ved å vite hva dagen din vil inneholde, og du liker å la folk på jobben bli en forlenget arm av familien, og noen av dem har du høyst sannsynlig kjent i flere tiår. Det gir deg en positiv følelse av stabilitet og oppnåelse å ha vært i samme situasjon i så lang tid når du ser at folk overalt rundt deg flyr fra det de har til hvem vet hva.
Hvis Tyren derimot holder på i sitt eget tempo, så går ting sakte, men sikkert unna. Stødig, grundig og jevnt.
Generelt sammenlignes Tyrens natur med en bonde. Bonden sår og lar årstidene gå sin gang. Det nytter ikke å pushe på vekstprosessen. Ting må få spire og gro i ro og fred før det kan høstes. Det som trenges underveis er stell, tilsyn og vanning. Akkurat slik er det med Tyren også. Det nytter ikke å pushe på en Tyr. Da står han bom stille. Man kan se for seg bildet fra tyrefekterarenaene der tyren står bomstille og nekter å rikke seg før han har tenkt seg om. Slik er Tyrens natur.
En Tyr vil alltid ha et ønske om å ha det sikkert og godt. Derfor vil økonomi og verdier være viktig.

Kjærlighet Tyren ønsker nytelse og velvære på alle nivåer. En person som deler Tyrens interesser for det komfortable og smakfulle vil være en riktig partner. Tyren liker god mat og drikke og bruker gjerne tid sammen med venner og sin utkårede for å sysle med dette.
Yrke Tyrer er kjent for sunn fornuftig sans, så alle yrker som har med forvaltning av ressurser på et eller annet nivå, er noe for Tyren. Det kan ha med økonomi å gjøre, som bank, forsikring, eiendomsmegling og lignende. Den andre siden av Tyren er tilknytningen til naturen, så gartnere og landskapsarbeid kan Tyren trives med. Og ikke minst er kunst og kultur knyttet til Tyren, der han får dekket sitt estetiske behov.
Og litt til:

Pålitelighet er stikkordet for Tyren. Hvis tyren skal fungere tilfredstillende, må det være innen stabile og trygge rammer, for følelsesmessig og materiell trygghet er av den største viktighet. 

Tyren er utstyrt med en god porsjon sunn fornuft, men kan mangle fleksibilitet, og må innse at selv gjennomtenkte avgjørelser noen ganger må gjøres om. 

Tyren liker å omgi seg med eiendeler for å vise hva den har oppnådd, og for å overbevise seg selv om sin framgang og posisjon i samfunnet.
Typiske trekk hos Tyren:
Positivt: Tålmodig, pålitelig, varmhjertet, kjærlig, standhaftig, bestemt, fredsommelig, trygghetselskende
Negativt: Sjalu, lett å fornærme, lite fleksibel, nytelsessyk, grådig
Nøkkelord om Tyren: Eiendomstrang, stabilitet
Tyrens mineraler:
Metall: Kobber
Edelsten: Smaragd
Farge: Rosa, lyseblå og grønt, pastellfarger
Assosiasjoner forbundet med Tyren:
Herskende planet: Venus

Element: Jord

Kroppsdel: Halsen
Blomster: Rose, Valmue, revebjelle, tusenfryd, nøkleblomst, fiol, villakeleie
Land: Irland, Sveits, Kypros, de greske øyer, Capri og Ischia.

Har ennå ikke vært i Irland, men det står påønskelista! Ischia vet jeg ikke hvor er! (Har funnet ut at det er rett utafor Napoli, like ved Capri hvor jeg var i 1973).
De greske øyene kalte jeg engang mitt 'moderland'!

Her blir det nok litt gjentakelse, men det slår kanskje fast sannhetsverdien av påstandene????

Tyren blir sjelden sint. Men hvis en Tyr først blir sint, noe som skjer en til to ganger i året, er det best å søke dekning. Da kommer alt grums som vedkommende har irritert seg over det siste året.


1 kommentar:

  1. Gracias a ti conocemos más a los de tauro. En casa hay 3.
    Beso desde Argentina

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!