fredag 15. april 2011

Collioure, en farverik by ved havet

 .Collioure er et idyllisk sted på den steinete kysten helt sør i Frankrike, 26 km fra den spanske grensen. Den pittoreske landsbyen ligger i et autentisk miljø. Den lille katalanske havnen er skjermet av en stille bukt der Pyreneene møter Middelhavet. Det usedvanlig solrike klimaet og nordavinden "Tramontane" gjør Collioure til et unikt sted hvor trivsel og katalansk "art de vivre" har sin opprinnelse. Det finnes mange små bukter og flere sand-og rullesteinsstrender i området.


På puben var det ikke uvanlig for kunstnerne å betale med et maleri!


På torvet underholdt en gruppe med katalansk sang og dans...


I åsene sør for byen er det flott miljø for vindruer. Her dyrker vinbøndene i etasjer oppover fjellsiden.Her vokser også korktreet og vill lavendel.


Fra 981 begynte grevene av Roussillon og kongene av Mallorca å utvikle Collioure, og de bygde en festning som ble brukt som sommerbolig for kongene av Mallorca fra 1276 til 1344.
Det meste ble likevel bygd under regimet til kong Aragon mellom 1344 og 1376. Slottet ble okkupert av spanjolene fram til 1642. Så kom det over på franske hender. Vauban fikk bygd den ytre bymuren, og vollen ble jevna.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.