fredag 15. april 2011

Céret, byen Pablo Picasso elska

.



Ikke nok med at Picasso satte byen på hodet, men djevelen hadde også et ord med i spillet!






Céret har om lag 7 000 innbyggere.
Byen ligger ved foten av Pyreneene, og er mest kjent for et museum med moderne kunst, som har mange bilder og skulpturer av Pablo Picasso og andre impresjonister. Café Pablo i byen er tilegnet Picasso, og Grand Café, som fremdeles finnes i dag, var en møteplass for mange kjente kunstnere på begynnelsen av 1900-tallet.
Området rundt Céret er en storprodusent av frukt, og er særlig kjent for kirsebærene. De første bærene som blir plukket hver sesong blir etter tradisjonen sendt til den franske presidenten. Céret har en årlig kirsebærfestival, og en konkurranse i å spytte kirsebærsteiner så langt som mulig.
Céret har også et årlig okseløp, der unge okser løper etter menn og damer i gatene. Personer, gjerne fyrt opp på den lokale vinen med tradisjonelle katalanske klær i rødt og gult, løper etter oksene i et forsøk
på å få tak i halen til oksene og å holde fast så lenge som mulig.
Kilde: Wikipedia





Hver lørdag er det marked i byen der folk fallbyr lokalproduserte varer som olivenolje, honning, syltetøy, krydder, kjøkkenredskap, såper, hengekøyer, sko, barneklær, stoffer mm






Byen har et fantastisk museum for moderne kunst der både Picasso, Matisse og Chagall er med i den permanente utstillingen.








Og en av dagens utstillere var Hervé Fischer, kjent etternavn for meg, men ukjent kunstner!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.