søndag 1. mars 2020

Pumpa



Dammen foran huset er blitt rusta opp med nye demninger, sikkerhetsavløp, rist mm for flere millioner kroner. Vi naboer trodde ikke det var nødvendig med så omfattende reparasjoner etter at et rør fikk en rift vinteren  2013 (har hatt et innlegg om det tidligere). Nå er arbeidet ferdig, og dammen skal fylles med vann og den lille delen mot nord skal tappes. 

Onsdag morgen var pumpe på plass. Vannstanden økte, men fremdeles gjenstår det å pumpe mer vann i den regulerte delen. Kuldegrader har satt en stopper for det foreløpig. Vi er veldig spente på hvor høyt vannet kommer til å stå i forhold til opprinnelig vannstand. Nå ser det ut som et anleggsområde her. Vi håper at det vokser til trær rundt dammen igjen og at naturen tar tilbake området.
Se gjerne flere bilder av hvordan det en gang var, under etiketten Dammen.



Så på tampen har jeg fått med meg et foto jeg tok i kveld, tirsdag, av vanntroa i Gamlebyen vår. Den står i krysset, midt i veien, inn til byen og ønsker folk velkommen!





11 kommentarer:

  1. Det blir nok fint igjen skal du se, og mer betryggende! God søndagskveld ønskes av Tove/fargeneforteller.

    SvarSlett
  2. Jag tror nog också att det kommer att bli fint igen men innan träd har vuxit upp lär det ta ett tag. Bara själva arbetet är klart så får naturen sköta resten.

    SvarSlett
  3. Så utmärkt passande inlägg till veckans tema! Enligt min erfarenhet tar det inte så lång tid för naturen att läka. Åtminstone växer ogräset i trädgården upp med raketfart.
    Ha en skön kommande vecka önskar
    Ingrid

    SvarSlett
  4. Är helt fascinerad över de första två bilderna och de röda prickarna längst upp på dammen. Ser ut som UFOs på besök. Pumpen trodde jag skulle vara mycket större med tanke på dammens storlek.
    Ett toppen irl-bidrag till temat är det i alla fall:-)

    SvarSlett
  5. Der trengtes det skikkelige pumper ja! :) Og det blir helt sikkert fint igjen. Jeg er så imponert over steder der det foregår anleggsarbeid, som for eksempel her de holder på med den nye E39. Det ser jo helt forferdelig ut, men plutselig så er det plantet og fint igjen. Og en glemmer både hvordan det var før og hvordan det var mens arbeidene sto på som verst. Fin mandag til deg.

    SvarSlett
  6. Känns som ett riktigt aktuellt inlägg med tanke på alla översvämningar. Tur att det finns pumpar som gör ett bra jobb men jag trodde det behövdes mycket kraftigare grejer.
    Ha det gott!

    SvarSlett
  7. En fin tolkning av ordet pumpa och det rätt ut i naturen. Naturliga bilder, liksom!

    SvarSlett
  8. Det blir säkert bra med tiden och jag kan förstå att det var helt nödvändigt att ordna med att dammen inte svämmar över. Pumparna gör förhoppningsvis sitt jobb. Men visst tar det tid innan naturen är återställd igen.

    SvarSlett
  9. Det är intressant att få följa stora arbeten som görs!

    SvarSlett
  10. Hoppas att ni slipper alla översvämningar!

    SvarSlett
  11. Vaten kan skapa en massa jobb. Fin bild på den klassiska pumpen.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.