søndag 22. mars 2020

Dam/damm



Det var en gang et yrende insekts- og planteliv rundt dammen vår, en sjelden idyll, før den gikk lekk og den ble liggende brakk i flere år. Nå er skaden reparert og dammen fått nytt avløp og demning. Det yrende livet er borte, det biologiske mangfoldet er borte, men vi har et håp om at alle salamanderne vil finne veien tilbake og yngle i tida som kommer. Etterhvert dukker vel også plantene opp av den skrinne jorda, og med det insektene igjen.
Vi har en egen støttegruppe på fb for dammen vår:



Huset vårt sett fra den andre siden av dammen. Revebjellene er alt framme med bladrosettene sine, og endene har funnet veien tilbake. Snart vil andungene være et hyggelig innslag.


Dammen nå, det gjenstår 30 cm til med vann før den er full. Se bilder av hvordan det var før under etiketten Dammen. Gå også inn på fb siden 

Pippi-bøkene ble gitt ut på forlaget som fusjonerte med Cappelen i 2003!

I disse dager med hjemmekontor og hjemmeundervisning, må vi ty til alle nye hjelpemidler. Forlagene tilbyr de digitale bøkene sine gratis, og de varter opp med nye opplegg på den digitale arenaen. Over her er lenken til ett av forlagene, Cappelen Damm, sitt bidrag.
Og mellom slagene er det godt å kunne slappe av med et spill, hvorfor ikke dam?


Kanskje jeg kan ta i bruk spillebordet jeg mala i fjor? I bakgrunnen skimtes dammen vår.
Eller hvorfor ikke spille det online? Se her

Og et lite tillegg til forrige ukes utfordring: Eke. Jeg så denne "stein-eka" på turen vi hadde i går. Måtte bare ta bilder....



7 kommentarer:

  1. Lycka till med dammen! Den kommer säkert att bli återställd men det krävs säkert en hel del tålamod
    Ha det gott i dessa Coronatider!

    SvarSlett
  2. Det är inte många som har sin egen damm som dessutom har en egen FB-grupp. Bra initiativ där.

    I dessa ofrivilliga tider av husarrest är det ingen dum idé alls att damma av de gamla sällskapsspelen. När jag ser ditt bräde kom jag på att jag faktiskt var riktigt duktig på att spela schack en gång i tiden.

    SvarSlett
  3. Spännande att se vad som händer. Naturen har en väldig förmåga att återhämta sig så jag hoppas att såväl djur som växter hittar tillbaka.

    SvarSlett
  4. Hoppas det ordnar sig med dammen och att både djur och växter kommer tillbaka.
    Ja, i dessa tider finns gott om tid för mycket men jag lägger nog den mesta tiden på att vara utomhus och promenera.Bra att stärka kropp och lungor. Undviker dock folksamlingar. Vi har naturen nära så det är gott om plats för alla. Men att läsa och spela spel gör vi också. Ja, ungefär som vanligt.
    Ha det gott!

    SvarSlett
  5. Åh, hoppas att djurlivet kommer tillbaka! Det kan ju ta lite tid men snart är det där.

    Vackert!

    SvarSlett
  6. Dammen verkar vara i goda händer med många som bryr sig om den och vill återskapa den. Det ser hoppfullt ut och den blir säkert återställd med tiden.

    SvarSlett
  7. Du fick till flera dammvariationer, snyggt.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.