mandag 9. mars 2020

Nygjerrighet




For tida leser jeg meg litt opp på innholdet i skolen for det 21. århundre til tross for at jeg bare får være med på starten av den nye pedagogikken, ny er den slett ikke, men skitt la gå, jeg skal ikke legge meg opp i valg av beskrivelse på undervisningen kommende elever skal møte... 
En av egenskapene som verdsettes i tida som kommer, er faktisk nysgjerrighet. Da er jeg kanskje rette personen til å fremme og markedsføre den spesielle egenskapen og å skape grobunn for den blant elevene mine.
Jeg som kaller meg nysgjerrig, som beskriver meg selv som sta og nysgjerrig av natur, og vil stadig fylle på med kunnskap om det jeg ikke vet noe om,  i profilen min "Om meg" - helt i tråd med definisjonen over!




Det er nettopp dette som gjør at jeg har bestemt meg for å jobbe ett år til, jeg er nysgjerrig på hvordan fagfornyelsen og dybdelæring, ny læreplanstruktur, de nye kompetansemålene og nye de tverrfaglige temaene vil kunne påvirke elevenes evne til å tilegne seg ny kunnskap, nye ferdigheter og nye holdninger.





2 kommentarer:

  1. Nysgjerrighet er viktig. På den måten lærer vi.
    I dag har jeg hørt et spennende foredrag om bakterier. Det lærte jeg mye av. Tror jeg vil lage et lite innlegg om det.
    Hilsen Tove/fargeneforteller

    SvarSlett
  2. Nysgjerrighet er viktig. Når man slutter å under seg eller vil lære nytt, blir det ikke lett å følge med i samfunnet. Lykke til med fortsettelsen! :)

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.