225 g smør (150)
2 dl sukker (1,3)
4 egg (2)
275 g hvetemel (130)
2 ts vaniljesukker (1,5)
1 ts bakepulver (0,75)
1 ½ dl melk (1)
3–4 ss konjakk eller appelsinsaft
50 g apsikat
50 g sukat
100 g hasselnøttkjerner (80, siden Herren i huset ga seg med knekking)
200 g fiken, klippet i biter
250 g lyse rosiner
I steden for apsikat som jeg ikke har fatt tak i, og sukat, har jeg røde sukkertopper, tranebær og mangobiter siden det er jul!
I steden for konjakk har jeg noen dråper romessens og kiwisirup.
Siden jeg har små papirformer, stekte jeg dem midt i omnen i ca en time.
I steden for apsikat som jeg ikke har fatt tak i, og sukat, har jeg røde sukkertopper, tranebær og mangobiter siden det er jul!
I steden for konjakk har jeg noen dråper romessens og kiwisirup.
Siden jeg har små papirformer, stekte jeg dem midt i omnen i ca en time.
1. Rør smør og sukker luftig og lett. Tilsett eggeplommene og rør godt. Rør inn mel blandet med bakepulver og vaniljesukker.
2. Tilsett konjakk og melk og rør inn tørkede frukter og nøtter. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.
3. Fordel røren i godt smurte former, store eller små. Stek kakene i stekeovnen ved 150°
i 1 ½–2 timer alt etter hvor store formene er. Kjenn med en kakenål om kakene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
i 1 ½–2 timer alt etter hvor store formene er. Kjenn med en kakenål om kakene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
4. Oppbevar kakene godt innpakket i kjøleskapet. De blir bare bedre av
å ligge en stund!
Og en hyggelig gave å ha med seg i romjulselskap!
å ligge en stund!
Og en hyggelig gave å ha med seg i romjulselskap!
Ønsker meg en helt egen julekaffekopp, denne hadde vært midt i blinken...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.