lørdag 16. desember 2017

Julekakeraid: Elte, elte julekake




I år går det i julekaker i variasjoner, i fjor var det vel ølbrød!
Det viser seg av over halvparten av oss ønsker seg spiselige julegaver i år. Dette er kanskje gaven til en god kollega? Gaven kan fint fryses! Oppskriften er fra krem.no


Deigen deles i to, en del blir go´gammeldags julekake å gi bort 
og en skal bli solkake til 21. desember!


JULEKAKE
Du bør helst ikke ha det travelt når du skal lage julekake. Deigen krever lang hevetid og steketid. Den tradisjonelle julekaka skal ha sukat og rosiner, men dette kan naturligvis sløyfes. Denne deigen gir to eller tre julekaker.

Melk 4 dl
Smør 100g
Sukker 150g
Egg 1
Gjær 50g
Kardemomme 2 ts
Hvetemel ca. 750 - 800g
Rosiner, gule, brune og blå
Sukat

Slik gjør du: 
1. Smelt smøret i melken, pass på at det ikke blir for varmt.
2. Smuldre i gjær og bland alle ingrediensene i en bakemaskin / kna deigen til en smidig deig.
3. La deigen heve til dobbel størrelse.
4. Kna deigen godt sammen og del den opp i to emner.
5. Lag kakene så runde som mulig. Skjær et snitt rundt kanten (ca. midt på) og press knyttneven godt ned i julekaka. Brett opp kanten slik at det blir en flat og jevn overflate på toppen.
6. Settes til heving minimum 30 minutter.
7. Pensles med egg tilsatt 2 ss vann.

Ovnstemperatur: 175 grader

Steketid: 45-50 minutter.

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.http://www.krem.no/hjem/julekake

2 kommentarer:

  1. Super julegave! Kjenner at det vil dufte deilig!
    God helg ønskes av Tove

    SvarSlett
  2. Å, det er så godt! Med ordentlig smør på :) God helg!

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.