fredag 10. mars 2017

Haveminne....
Magnoliatreet vårt ble så stort at vi bestemte oss for å beskjære det etter blomstring for snart to år siden. Herren i Huset gikk kraftig til verks. I fjor forventa jeg ingen blomstring, men i år hadde jeg håpa på nye skudd med knopper .... jeg ser ikke et eneste ett til min store fortvilelse. Magnolia treet var min stolthet, og havens prakttre.
Er det mulig å ta livet av treet med for sterk beskjæring?
Jeg har også lært at det ikke skal graves i jorda under magnoliatreet. Røttene gror ikke langt under overflata, og de skal helst ikke "forstyrres". I alle år har jeg planta narsisser i Oasen. Aldri før har røttene latt seg merke med det!
Ikke har det vært kaldt de siste vintrene heller. For noen år tilbake frøs den lilla hybriden min, men den kom med nye skudd på stammen året etter -og kan nå kalles en busk. Den kom med en håndfull blomster sist vår.


Siste blomstring i 2015


Jeg håper i det lengste at treet en gang skal se akkurat sånn ut igjen...
Nå er det bare en grå gammel stamme som spriker med nakne greiner.
Om beskjæring av trær:
Eldre magnolia trær "gjenopprettes" ikke fra beskjæring og kan opprettholde dødelige sår. Derfor bør magnolia-trebeskjæring på eldre trær bare gjøres som en siste utvei når det er nødvendig.
Vær veldig forsiktig ved beskjæring av magnolia trær, ikke riv av eller skade barken. Fjern alle døde, syke eller andre skadede grener først. Fjern eventuelle grener som ikke er i tråd med treets naturlige form. Fjern grener som krysser eller gnir hverandre. Sørg også for å gå tilbake og vurdere arbeidet ditt hver gang du lager et kutt. Husk å alltid kutte av grener like ovenfor et grenrør, aldri fjern mer enn en tredjedel av treet hver sesong, og unngå beskjæring av en voksen magnolia, med mindre det er absolutt nødvendig.
Klippetid er uansett rett etter blomstring!


7 kommentarer:

 1. Men åh! Jag hoppas verkligen att det överlever och kommer att blomma igen,. tack för insikten att jag aldrig ska beskära min magnolia - hoppas att den trivs "lagom" mycket där den nu står.
  Önskar dig en skön helg.

  SvarSlett
 2. Men så sorgligt. Men ge inte upp, det kan nog säkerligen komma igen. Jag planterade en gång en liten magnolia som försvann. Det dog bort, åtminstone trodde jag det. Men några år senare så fick jag se en liten stam med några kvistar där den stått. Jag visste inte om det var magnolian men det var det. Den hade börjat växa igen och nu är den återigen ett träd och har börjat blomma igen. Hoppas att din kommer åter. Dina bilder är så fina på den.

  Ha en fin helg!
  /Anita

  SvarSlett
 3. Hoppas verkligen att det vaknar till liv och blommar lika fint som på bilderna.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
 4. Jeg elsker trær, og hvis dette vakre treet er blitt ødelagt er det kjempesynd! Kanskje må det bare ha en hvilepause for å komme seg igjen etter sjokket! Vakre bilder av gode minner!
  En flott helg ønskes av Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
 5. Flotte sommerminner fra hagen din! Håper Mangoliatreet klarer seg! Ha en god helg:)

  SvarSlett
 6. Åh....
  En del trær har best av å utfolde seg fritt i all sin prakt, Hvis man må beskjære Magnolia, er det visst best å ta litt av gangen. Håper det kommer seg!

  SvarSlett
 7. there will soon be more and new memories. Lovely.

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!