søndag 22. februar 2015

Blogger´s Sunday Walk FebruaryDa er det klart for å vise fram en del av kyststien rundt Brattestø på Asmaløy, Hvaler.Stien bort til fyret er ganske steinete. Det blåste en del og havet var opprørt, men sola skinte endelig fra en klar, blå himmel.Brattestø er har et fantastisk variert landskap, fra rullesteinstrender, til sandbanker, gressvoller, blankskurte svarberg, sump og lyngheier. Her vokser det også orkideer en gang i mai.
Spesielt for Brattestø er en klynge med langnålet furu (østerisk eller kanadisk?) som står på toppen like ved moloen. Den er synlig langt ut i fjorden. Den skal være plantet for ca. 100 år siden av en skipper/losoldermann Hansen.
Det var mange på tur i det fine været, vi møtte både kjente og ukjente, og alle smilte hei...Dette må være såkalte steler, markering av tomter.Noen turgåere etterlater seg små varder. Det er nok av stein å ta av!


Jeg hadde på meg den strikka genseren som er en Per Spook-variant. Den er omtalt i innelegget om strikkehistorie. Og på hodet er BSW-lua som Eldbjørg har strikka.
Vi møtte Monica og Tore som sa at det ikke bare er på Vestlandet det er vilt og vakkert. Østfold har sitt å by på i så måte også.

Området byr på mange bademuligheter og sjøliv om sommeren.
Nyhetene 6.mars: Brattestø står i brann8 kommentarer:

 1. Vilken härlig vandring du gjort. Ni har många platser som är vackra hos dig.Att vara vid havet och gå längs kustremsan är så vacker. Man kan få se mycket vackert där då.
  Ha en fin söndagskväll
  Kram Meta

  SvarSlett
 2. Det var vel nok en spændende spadseretur i strikket genser og med BMW på hovedet ;-) og jeg synes at billederne fortæller smukt om kysten. Tror du de fyrretræer er 100 år gamle? Det har jeg svært ved at bedømme. Hvis de voksede i min have, var de nok blevet større :) Ved kysten kan det være svært at få træer til at vokse.

  SvarSlett
 3. Hei
  Takk igjen for mange koselig bilder fra en fin tur. Du er virkelig flink til å komme deg ut på tur.
  Tusen takk for en kjempe fin helgeglede. Ønsker deg en fin ny uke.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. such a beautiful walk, so many sights - thanks for sharing!

  SvarSlett
 5. What a beautiful place for a wander!

  SvarSlett
 6. So glad you had a successful walk...my walk was the shortest ever...Weather alerts warned of subzero temps.Looking forward to the net one though!

  SvarSlett
 7. What lovely, wild beauty there is in your photos!
  Thanks for participating in Floral Fridays Fotos, I look forward to your next offering!

  SvarSlett
 8. Wonderful photos with many pretty sights on your walk. Thank you very much for linking with Today's Flowers. I wish you a very happy day :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.