mandag 16. februar 2015

Mandag
Fra norrønt mánadagr, fra slutten av Proto-germansk * mēniniz Dagaz, latin dies Lunae, spansk lunes og fransk lundi (måne = latin luna), tysk Montag, svenske måndag, dansk og norsk bokmål mandag, islandsk mánudagur, færøysk mánadagur.
Mandagen har fått sitt navn fra Måne som i norrøn mytologi var en personifisering av månen. Norsk mandag betyr «månens dag», jfr. 
Mandag er ifølge den internasjonale standarden ISO 8601 den første dagen i arbeidsuka. I enkelte land, deriblant USA, regnes mandag som den andre dagen i uka. Også i henhold til hebraisk og muslimsk kalender er søndag den første ukedagen. Navnet for mandag på arabisk, gresk, hebraisk og portugisisk er «andre dag».Kilde

Gjør mandagen til en god start på en ny uke med nye muligheter. Om bare sju dager kommer det en ny. Hver ny mandag du får oppleve, er en gave, den er beviset på at du fortsatt har muligheten til å glede oss med ditt nærvær. T. Lundqvist

Om navnet Mandag.
Det er 6 personer med etternavnet Mandag på MyHeritage.com

Kjøttfri mandag høres fristende ut, for jeg har bevisst gått inn for å spise mer sundt. Oppskriftende ser gode og velsmakende ut, verdt å prøve!
Det samme gjelder grønn mandag - dagen som er via til frukt og grønnsaker.
I dag har vi hatt gulrotsuppe etter oppskrift fra Trines matblogg til middag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!