lørdag 22. februar 2014

Lykken kommer, lykken går....

Vi er stadig på jakt etter noe vi aldri finner. Mange tror at suksess og karriere skal løse den gnagende følelsen inne i oss. Da blir vi lykkelige... Men lykken er en flyktig følrlse. Lykken har vi i oss... selv når vi er lei og nedfor av en eller annen grunn, kan vi være lykkelige. Det har nemlig noe med den indre harmoni å gjøre. Lykken over småting kan hjelpe oss over depresjoner, lykke bør slett ikke være den store, altoppslukende følelsen, et lykkelig lite sekund kan glede like mye somlykke i store porsjoner.
Den lykken vi tenker på i første omgang, er vel den som kjærligheten gir. Ingenting er som den første følelsen av lykke når en forelsker seg. "Fast følge" eller første gang hånd-i-hånd når en er tretten, det er en ørliten anelse av lykke.
Når vi møter den virkelige store kjærligheten, er lykken så overveldende at vi nesten synes vi dør av den!
Men lykke kan være så mye annet. Alltid leter vi etter lykken fordi vi tror alle andre har den. Vi lengter og misunner. Han eller hun må vel være lykkelig, sier vi, som har en slik kjæreste, fin jobb, lekre klær, dyr bil, ny leilighet... allitd synes vi at andre har det vi ikke har. Og så strever vi etter å oppnå det samme, for mange ganger å oppdage at det slett ikke var noe å trakte etter. For lykken kom ikke med nye klær, ny venn eller jobb.
Lykken kommer, lykken går. En dag er det vår tur, en annen de andres. La oss derfor verne om de lykkelige øyeblikkene når vi har dem. La oss glede oss i nuet, glede oss over små og store ting som gir oss ilinger av lykke, og ikke jage i fremtiden etter noe som kanskje er rett foran nesen på oss!
Kiki


Fra Lykkeboka som jeg i 15-17 års alderen samla 
alt jeg kom over av poesi og annen tekst med
illustrasjoner om lykke. Jeg var nok mer opptatt av 
det da enn jeg er nå. Likevel synes jeg det er fint 
å dele bokas innhold med andre. Innholdet er bidrag
fra kjente og ukjente forfattere. Illustrasjonen er et 
gammelt utklipp.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!