mandag 9. juli 2012

Mandagstema; SeverdighetDet er stor diskusjon om de gamle kranene på tidligere Fredrikstad mekaniske veksted er vedt å ta vare på. De står der nå, majestisk, men rustne og minner om byens storhetstid. Noen burde ta ansvar å gjøre dem til en attraksjon!
Like i nærheten finnes også et lite, bortgjemt museum under Fredrikstad stadion. Det har blitt bygd opp av ildsjeler med stor interesse for lokal fotball. I ettermiddag er det kamp mellom to bunnlag, og det gjenstår å se hvilket som ender opp på jumboplassen!Nå er jeg glad denne dagen snart er over.... for maken til ulykkesdag har jeg aldri opplevd.
Det heter at en ulykke aldri kommer alene, og det kan jeg underskrive på.
Det starta med flott solskinn og fint båtvær. Vi tok en lei vi aldri har tatt før, og brått var vi på grunn!
Så på vei hjem svikta giret, og motoren nekta å samarbeide med oss. Redningsskøyta som vi hadde sett tauende en båt mot byen da vi var på vei ut elva, måtte tilkalles. Etter en halv time drivende på Lera, kom den oss til unnsetting.
Vel i havn skulle jeg kjøre søstera mi raskt til den nevnte fotballkampen som var i ferd med å starte. Bilen sto trangt parkert mellom gamle båttilhengere av jern, langs bryggekanten. En rask manøver resulterte i en liten bulk og mange, lange riper i lakken. I det søstera mi prøvde å avverge, det som ville skje, fikk ho hele vekta av jernstanga over foten. Det bar rett til legevakta vegg i vegg med Fredrikstad stadion. Deretter bar det videre til sjukehuset. Beskjeden kom etter en time: heldigvis ikke noe bein var verken knust eller brekt!
Fotballkampen gikk sin gang med store sjanser for begger lag. Målrikt ble det også, men likevel to mål for lite for hjemmelaget til tross for god innsats.
Og det var absolutt ingen overlegen seier til bortelaget som det ble sagt på kveldsnytt!
Til slutt ringte eldstemann og sa at toget som var annonsert, ikke kom. Han måtte belage seg på å slå 'ihjæl' en time på perrongen.
Men sammenlikna med all annen elendighet, er dette vi har opplevd i dag, bare 'peanuts' å regne.
Likevel godt at den snart er slutt!

Og ikke nok med det. Jeg har brukket en tann og mista sykkelnøkkelen. Nå er kvota brukt opp for en stund!


3 kommentarer:

 1. Roligt med ett fotbolls-museum. Fredrikstad har jag aldrig besökt, måste nog göra det någon gång :0)

  SvarSlett
 2. Fint å ha fotballmuseum. Har sin plass i verden det også.
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2012/07/09/severdigheter-ja-sa-klart/

  SvarSlett
 3. Fotballmuseum, det visste jeg ikke fantes - her hadde min yngste sønn likt seg :)

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!