Tradisjonen tro ble det bakt romjulskake i år også... med masse frukt.
Nytt av året er tranebærne og pistasjnøtter. Ellers er den fylt som vanlig med rosiner, aprikoser, svisker, epler, kirsebær og saft av en appelsin. Den ble litt tørrere i år fordi smøret ble erstatta med solskikkeolje. Hadde ikke tenkt på å kjøpe inn smør til jul sjølom det er kommet tilbake i hyllene nå, eller har det ikke? Smørhysteriet har vært rene galskapen.
Den opprinnelige oppskriften er som følger:
2 former a 1 1/2 l
150 g korinter
150 g mandler
150 hasselnøtter
150 tørka aprikoser
150 tørka epler
5 dl appelsinjus
6 egg
5 dl sukker
500 g smør
8 dl hvetemel
Stekes ved 150˚ c i ca. 2 timer
Slå jusen over de hakkede fruktene og la trekke natta over.
Pisk eggedosis, bland inn mykt smør og litt mel.
Tilsett fruktene og resten av melet.
Julekaka var sikkert like god selv om du manglet smør:)
SvarSlettHa en fortsatt fin romjul, hilsen Lisbeth ;D