Dette innlegget var ment å skulle vært lagt ut torsdag 24. mars: http://viltogvakkert.blogspot.com/2011/03/u-abc-skandinavia.html
men da manglet bildene som nå er på plass!
Ula, området sør for Borredalsvannet ved veien fra Høyhall til Bjørndalen. Her og i tilstøtende område (Ulafeltet) er det gjort rike arkeologiske funn. (Fornminner).
Ved avkjøringa til Ula runder vi denne flotte rundkjøringa som mannen til min kollega har hatt ansvaret for.
Universitetets Arkeologiske Stasjon Isegran. Stasjonen, som har hovedkvarter i «Isegranhuset» på Isegran, er kurssted for praktisk og teoretisk undervisning i nordisk arkeologi. Den sorterer under Oldsaksamlingen ved Universitetet i Oslo.
Stasjonen har en fast lærer (leder). Forøvrig gis undervisningen av gjesteforelesere. Dens internat, som har rom for opp til 30 studenter, har årlig ca. 1000 gjestedøgn. Vel hundre studenter, vesentlig fra de nordiske land, deltar hvert år i seminarer og kurser. Et velutstyrt fagbibliotek gir dessuten grunnlag for individuelle studier og forskning. Stasjonen har også en forskningsbåt til disposisjon. Stasjonens helleristningsarkiv registrerer alle helleristninger i Østlandsområdet. U. ble etablert i 1975. Den ledes av et styre på 5 medlemmer, oppnevnt av Universitetet. Bestyreren av Oldsaksamlingen er fast medlem. Kommunen har også representant i styret.
Så fint da! Spennende med slike fornminner!
SvarSlett-Margit-
flot område med masser af u'er^^
SvarSlettHvor er det spændende. De fornminner er vigtige for at forstå menneskets tilværelse.
SvarSlettMen de forsvinder - de bliver slidt af regn og blæst.
Jeg er lidt bekymret ved bøger og foredrag om fornminner - jeg tror ikke det fungerer så godt som at opleve tingene i naturen.
Forhåbentlig vil vi have gode billeder og enkelte genstande, som kan vise, hvordan tingene har været. Jeg tror civilisationen begyndte at tage fart for ca. 10000 år siden, efter den sidste (lille) istid, fordi der begynder at være byer og flod-regulering i Mellemøsten/Ægypten/Indien.