tirsdag 4. oktober 2011

Pakke, presang, premie i papir i posten

Det var dette som var temaet mitt på siste ukes Ordløs onsdag, og nå har jeg fått pakka, presangen og premien i posten! Jeg vant konkurransen om hvor Tant Marit og hennes mann hadde gifta seg. Svaret var Stralsund.
Jeg skjønte fort at svarene de andre hadde kommet fram til, var feil.
Det første hintet fikk jeg av bildet med klippene. Det måtte være Østersjøen. Jeg fikk bekrefta fergeforbindelse med bilde nummer ett, og da jeg forstørra bildet av billettene, så jeg at det sto Zeit der. Det lille jeg kan av tysk, var til god hjelp. Det måtte være en fergebillett til Tyskland.
Der er det mange kjernekraftverk, så jeg søkte på tyske kjernekraftverk på google. Men alle kjernekrfatverk så - og ser så like ut - i alle fall på bildesøk! Dermed gikk jeg løs på neste bilde som var av en bro, og det var midt i blinken. På ordet Deutsche Brücke, ga svaret seg. Broer er også relativt like. Likevel denne var ikke til å ta feil av. Hva het nærmeste by? Det var frågan. Ved å lete litt på tekstsøk, ble det en lett sak å finne navnet: Stralsund, en by jeg aldri har hørt om. Jeg vant tevlingen!

Premien er elgskitt, krydder og en liten, myk elg til å henge på nøkkelknippet. Hvordan i all verden visste Tant Marit at jeg trengte en ny sånn elg? Den gamle har jeg nemlig måttet pensjonere fordi låsen ble stadig mer gåen i hengselene, og jeg mista den flere ganger på jobben. Til slutt var jeg nødt til å la den hvile på hylla. Her poserer begge side om side og synes å trives i hverandres selskap. Til uka må den nye på jobb mens den gamle kan late seg hjemme!


Da vi kjørte oppover i sommer til Lofoten, så vi den ene norske attraksjonen etter den andre. Det starta med Eidsvollbygningen, så Mjøas hvite svane, skovleskipet Skiblander, for å nevne noen - og de mest kjente, og det toppa seg til slutt med en stor elgokse rett etter Oppdal. Elg var også temaet mitt i Ilustration Friday for en tid tilbake:


Vi har til og med hatt elg i gata vår. Lenge siden nå. Det gjorde skikkelig inntrykk med tanke på at vi bor ganske nære byen.
Jeg har aldri smakt elgskitt før, bare sett i skauen, så det skal bli en sann fornøyelse. Og mozzarellamixen fra Tant Marits spesial vil gi ekstra piff til salaten. Tuuusen takk Tant Marit. Nå ble jeg nysgjerrig på butikken din! Hvor finner jeg den? Dette ble litt av en elgete historie...
6 kommentarer:

 1. Congratulations on your prize! I've gotten behind lately, but enjoyed going back through your recent posts.

  SvarSlett
 2. What joy to see and read.

  I host a Sunday Psalm Challenge every Sunday, as luckily this week I'll indeed show a bit of me feet ... it would be a joy to see you then.
  Please have a good Wednesday.

  daily athens

  SvarSlett
 3. Aja, det ser ju nästan ut som om någon har hoppat på det stackars paketet, eller om en älg har trampat på det kanske?
  Med tanke på hur duktig du var när du metodiskt fick fram svaret på "gåtan", så fattas det bara att en lite extra grej (nyckelringen) skulle få följa med till Norge! Att du sedan råkade behöva en, det var ju extra kul!!! :-)
  Kryddan passar till i princip ALLT,fisk, kyckling, pizza, varma mackor, köttfärs, kött, i eller på bröd... jag säljer massor av den!
  Butiken ligger i en liiiten ort utanför Huskvarna som heter kaxholmen. Lätt att hitta om man kör gamla vägen till Gränna (polkagrisar, you know).
  Må bäst.
  Kram.
  PS: jag kan inte längre kommentera din och några andras bloggar från datorn hemma, det kommer ett felmedelande hela tiden! Så jag kan bara kommentera när/om jag har fem minuter över i butiken

  SvarSlett
 4. goedkoopste jongeren zorgverzekering vergoeding zorgverzekering zorverzekering
  vergelijken is zorgverzekering verplicht
  Here is my website : www.studentenzorg.org

  SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!