onsdag 10. juni 2009

Gaudis fontene


For noen uker siden kjøpte jeg et liten fontene som byggesett. Lyden av vann skal visstnok ha en flott beroligende effekt.
I sommer var vi på rundreise mellom Valencia- Mallorca- Barcelona. Vi besøkte Casa Battlo der arkitekten Antoni Gaudi har plassert en fontene i et rom på takterrassen. Det er en enkel fontene der vannet faller vakkert på en halvkule og renner videre ned i en trommel.


Den fasinerte meg såpass mye at jeg fikk en ide om å lage noe tilsvarende i haven vår på et sted jeg vil kalle Frøyas blomsterhjørne.
Blomstene skal plantes i etasjer mellom gammel sprengstein som vil danne i en femarmet stjerne. Halvkulen skal jeg trykke ut av leire presset i en form av et eller annet slag. Så brenne den for etterpå å glasere den blågrønn. Det ville blitt flott å etterlikne fasaen på huset som ytre "finish" på stjernen! Det får bli en langtidsplan.

Dagens handel på Lunds gartneri: lys gul dekkrose- Amber Cover Poulbambe, tre peoner- Paeonia lactiflora Duchesse de Nemours, paeonia officinalis Rubra Plena, Paeonia lactiflora, Bowi of Beauty, sitrontimian- Thmus Citriodorus, erteblomst (som erstaning som den som drukna i vår)- Lathyrus latifolius, Rote Perle og rabarbra- Vinrabarbra.Rheum rhabarbarum

1 kommentar:

  1. Det er godt å ha litt fremtidsplaner og jeg er sikker på at det blir like stiligt som det høres ut til. Ser frem emot bildene når den er ferdig.

    SvarSlett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!