fredag 3. februar 2023

Ny utfordring på blogg og Instagram

 


Underbaraclaras har på Instagram utfordret bruker til å poste innlegg med M i forbokstaven i februarmåned. Sjekk planen under.


Først var det mössa/lue, så morot/gulerot.

Bildet fra i går forsvant fra Instagramkontoen min i det jeg skulle lagre det og overføre det hit til bloggen. Klikka på arkiv, og brått var det borte...finner det ikke igjen... merkelig at det ikke er mulig! Det burde ikke være mulig. Ikke for det at bildet i seg sjøl var så spesielt, men episoden da det ble tatt, var det.

Jeg skulle levere bilen på verkstedet klokka halv tolv. Ti over gikk brannalarmen i bilbutikken og på verkstedet. Alle måtte ut på møteplassen, både ansatte og kunder. Der ble vi stående tre kunder, to damer og en mann, og hele staben fra Bilbutikk1, bare hannkjønn blant bilfolka og to unge damer i fra resepsjonen. Hvor er jentene som reparerer biler, spurte jeg. De prøver seg og forsvinner... var svaret jeg fikk. Er det virkelig ikke et interessant yrke for jenter? Jeg har vært ansatt på en skole der elever utdannes for å kunne reparere biler, og vi har da hatt noen jenter som elever der også i åras løp. Men blir de virkelig ikke i yrket de har utdanna seg til! Hvorfor?

Brannvesenet kom med vaktbil og to brannbiler. Det var øvelse. Inspeksjonen varte og rakk. Blant brannfolkene var det en eneste kvinne.... med mössa! Det ble mitt bidrag til utfordringen. Klokka halv to kunne jeg kjøre bilen fiksa ferdig, hjem. Det tok litt lenger tid enn beregna. Den andre kunden måtte betale avbestilt tannlegetime, det slapp jeg!

6 kommentarer:

 1. Kanskje det norske bidraget på M kunne vært møteplass? :) Det har vært mye snakk om kvinner i mannsdominerte yrker. Du skal være tøff for å trives i et mannsdominert miljø. Mennene må gå inn for å inkludere jentene og få dem til å trives. Det går en serie om "brannmenn" i Bergen på TV, der så vi hvor tungte tester de må bestå og vi så ei tøff kvinne som klarte kravene til å bli røykdykker. Hun trivdes og ble heiet fram av sine mannlige kollegaer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja, jeg trodde først at det var valgfrie ord på M, så jeg tenkte møteplass også, men så så jeg at det var presise ord og måtte se nøye på bildet.... og oppdaga lua!!!! Flaks ;:OD)

   Slett
 2. Jeg har selv lært og gjort noen ting som før var forbeholdt menn (dykking, klatring), det er virkelig at en kvinne må bevise seg selv, så hun må gjøre mer!!! men så får hun også anerkjennelse. Noen faggrupper, for eksempel brannvesenet i redningstjenesten, er vanskelige for kvinner fordi "utstyret"/apparatene rett og slett er for tunge for kvinner... Menn har naturlig nok mer muskelmasse!!! De utdannede kvinnene jobber derfor som regel senere i kontorjobber hos brannvesenet eller legevesenet......
  Kanskje det er også sånt på et bilverksted...forestill deg de store lastebilene...og bolter, muttere og gjenger som skal flyttes......
  Vel, for min del elsker jeg å være kvinne :-)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp, utstyret er ikke tilpassa kvinnekroppen, men det må det kunne gjøres noe med til en viss grad....

   Slett
 3. Det blir jo flere jenter som nå starter i "mannsyrke". Så den unge damen som kjørte en kjempestor måkebil på fjellet på TV. Det var skikkelig tøft! Merkelig med det bildet!
  Jeg har også et mysterium, noe har skjedd på FB som jeg ikke finner ut av.
  God kveld hilsen Tove/fargeneforteller

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, heldigvis blir det flere, men ikke fort nok og mange nok... eller er det jeg som er for ivrig på det område, vil at vi skal mestre alt?

   Slett

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.