Det blir ikke juleaften hjemme i år heller, men derimot første juledag med familien.
Til tross for at vi bor på østlandet, er pinnekjøtt en julematfavoritt. I år planlegger jeg å servere retten med litt annet attåt. Hvorfor skal vi alltid ha kokte poteter til når potetmos er en del av tradisjonen, gratinert sogar. Eller kan det bli for mye med både potetmos og kålrabistappe?
Muligehetene er et tastetrykk unna:
Potetmos eller....
Tanken er også å lage en tranebærsaus også for både smaken og synet sin skyld.
Ingredienser:
100g lett muscovadosukker
100 ml appelsinjuice, fersk eller fra en kartong
250g pakke fersk eller frossen tranebær
Tilbereding:
Tips sukker og appelsinjuice i en panne, og kok deretter opp. Rør inn tyttebærene, la det deretter småkoke til de er møre, men holder fortsatt formen - det tar cirka 5 minutter hvis du bruker frosne tyttebær eller 8-10 minutter hvis du bruker fersk. Sausen tykner når den avkjøles. Vil oppbevare i kjøleskapet i 1 uke. Ta på romtemperatur på dagen før servering.
https://www.vg.no/annonsorinnhold/bama/artikler/julemat/
Hva gjør vi med restene?
Nå ble dagen ikke som jeg hadde planlagt, men innlegget kan jo være til nytte likevel!
Julekrydret rødkål
Godmorron, denna sista dagen i julhelgen :) Snart kommer sista dagen av året också, en dag med eftertanke och en dag med tillförsikt inför morrondagen och året som kommer.Jag önskar dig verkligen ett underbart fint nytt år!
SvarSlettVi har hatt and, potet-dumlings og rødkål :-))
SvarSlettog blåbær med kanel og pisket krem med Cointreau/fransk likør.
God jul - kos deg.
Klem fra Viola
Håper det smakte godt!
SvarSlettVi var hos eldste sønn i går til gedigent julebord med alt man kan ønske seg.
Vi har det godt alle sammen.
Nyt resten av julen! Hilsen Tove/fargeneforteller
Ser spennande ut det du skriv om.
SvarSlettMen her trur eg ikkje eg hadde fått gehør for noko særleg endring i tradisjonane... )
Håpe du har fine dagar i jula,
og ynskjer deg eit godt nytt år.
Helsing Anne-Mari
Rart med tradisjoner og det en forventer å få, men jeg syns det går an å eksperimentere litt. Begynte å tenkte på fløtegratinerte poteter :D Ha en fortsatt god jul, hilsen Ingeborg
SvarSlett