torsdag 21. mars 2019

Hva slags lykke er dette?



Danmark kom på en god annen plass i kåringa av verdens lykkeligste land etter Finland. Kan oppskriften på et lykkelig liv finnes mellom de to permene?


Og danskene skriver om det: 

Det er lett å se hvorfor Danmark ofte kalles verdens lykkeligste land. Ikke bare har de like foreldrepermisjon for menn og kvinner, gratis høyere utdanning og tog som kommer i tide, men de brenner mer lys per husstand enn noe annet sted. Så ingen vet mer om det - hva danskene kaller lykke - enn Meik Wiking, administrerende direktør i Happiness Research Institute i København og forfatter av den bestselgende sensasjonen The Little Book of Hygge. Men han mener at mens vi sikkert kan lære mye av danskene om å finne lykken, er nøklene til lykke faktisk begravd over hele verden.
I denne fengslende boka tar han oss med på en skattejakt for å låse opp dørene til indre oppfyllelse. Fra hvordan vi tilbringer vår dyrebare tid, til hvordan vi forholder oss til våre naboer og koker middag, samler han bevis, historier og tips fra de mest lykkelige hjørnene på verdenen. Dette er den ultimate veiledningen til hvordan vi alle kan finne litt mer lykke i våre liv.

I The Little Book of Lykke identifiserer Meik de seks faktorene som forklarer de fleste forskjellene i lykke over hele verden - samhold, penger, helse, frihet, tillit og godhet - og utforsker hvilke tiltak vi kan ta for å bli lykkeligere. Som han avslører, kan vi utdype vår lykksalighet og tilfredshet med små justeringer i vår oppførsel, om vi spiser som franskmennene (sitter rundt et bord og nyter vår tid) eller danser tango som argentinere i Buenos Aires
Med sin varemerke, varme og vanvittighet, utforsker Meik lykkegapet blant foreldre, hvor mye penger du virkelig trenger å ha for å være lykkelig, hvordan vi kan bli sunnere uten å måtte gå på treningsstudioet, hvordan vi kan lære å bygge tillit og samarbeide, hvordan vi kan hjelpe hverandre, og hvorfor våre forventninger ofte overgår vår virkelighet. Den lille boken Lykke er et globalt veikart som gir en ny tilnærming til det å oppnå hverdagslig lykke som ikke bare forbedrer våre egne liv, men hjelper oss med å bygge bedre samfunn og en bedre verden. 
Meik Wiking er administrerende direktør i The Happiness Research Institute i København, og er en av verdens ledende eksperter i lykke. Forpliktet til å forstå lykke, subjektiv velvære og livskvalitet, arbeider Meik med land over hele verden for å oppdage og utforske globale trender for livtilfredshet. 
Der nevnte han det, livstilfredshet. Nettopp min kjepphest!

What does LYKKE mean? 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen.
Det setter jeg veldig pris på!
Alle kommentarer vil godkjennes før publisering.